Skip to main content

Διορίστηκε το νέο ΔΣ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζεται ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός και πρώην πρόεδρος της ESOA.

Τον διορισμό νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και την ανάθεση νέων καθηκόντων σε νυν μέλη του ΔΣ για την κάλυψη κενών που προέκυψαν, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα, στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζεται ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών (ESOA).

Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, διορίζεται ο πλωτάρχης Γεώργιος Μαντζούρης, επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και λέκτορας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει συμμετάσχει στην κατασκευή και εκτόξευση μικροδορυφόρων και σε πλήθος μελετών και ερευνών σχετικά με το Διάστημα.

Σε θέσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΔΟ, διορίζονται ο Κωνσταντίνος Σταυρινίδης, μηχανικός-αεροναυπηγός και πρώην τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και ο Αντώνιος Πασχάλης, καθηγητής πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η απόφαση έχει αποσταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε σκωπτικό σχόλιο εις βάρος του νέου προέδρου του ΕΛΔΟ.