Skip to main content

Διορία 48 ωρών για έλεγχο της διαρροής δίνουν στη BP οι ΗΠΑ

Η αμερικανική ακτοφυλακή έδωσε διορία 48 ωρών στην βρετανική εταιρεία BP για να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσει τον καλύτερο έλεγχο της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.
Η αμερικανική ακτοφυλακή έδωσε διορία 48 ωρών στην βρετανική εταιρεία BP για να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσει τον καλύτερο έλεγχο της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει κάνει αρκετά για να σταματήσει η διαρροή.

«Με ανησυχεί το γεγονός ότι τα τωρινά σχέδια σας δεν επιτρέπουν την μέγιστη δυνατή κινητοποίηση των πόρων ώστε η ικανότητα άντλησης του πετρελαίου να ανταποκρίνεται στις νέες εκτιμήσεις σχετικά με την διαρροή», ανέφερε ο ναύαρχος της αμερικανικής ακτοφυλακής Τζέιμς Γουάτσον, σε επιστολή της 11ης Ιουνίου προς τον επικεφαλής επιχειρήσεων της BP Νταγκ Σατλς.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Γουάτσον, «οι νέες εκτιμήσεις ζητούν επειγόντως την αύξηση των ικανοτήτων άντλησης του πετρελαίου».

«Η BP πρέπει να προσδιορίσει στις επόμενες 48 ώρες τους νέους τρόπους ελέγχου της διαρροής οι οποίοι μπορούν να εφαρμοστούν», προσθέτει στην επιστολή του ο αμερικανός ναύαρχος της ακτοφυλακής.