Skip to main content

Διοργανωτές: Τριπλάσιο από τη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου στην Αθήνα ζήτησαν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην αμαυρωθεί η ειρηνική διαμαρτυρία του κόσμου.

Έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην γίνουν επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή απηύθυναν οι διοργανωτές, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Μετά και τις απειλές που διατύπωσαν τις τελευταίες ημέρες μέλη του Ρουβίκωνα, οι διοργανωτές πολλές φορές ζήτησαν, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην αμαυρωθεί η ειρηνική διαμαρτυρία του κόσμου.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής χαρακτήρισαν το συλλαλητήριο «ακομμάτιστο» και εκτιμούν ότι η συμμετοχή του κόσμου θα είναι τριπλάσια από αυτή που υπήρξε στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλητές θα είναι ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων και άλλων φορέων.

Μετά τις ομιλίες, θα υπάρξει ψήφισμα ανάλογο με αυτό της Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές θα επιχειρήσουν να το παραδώσουν τη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, εξαπέλυσε επίθεση κατά του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, που χαρακτήρισε «αφερέγγυο», καθώς, σε αντίθεση με όσα έλεγε, η πρόταση που κατέθεσε περιλαμβάνει ονόματα, που εμπεριέχουν τον όρο «Μακεδονία».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τάτσιος προειδοποίησε ότι «παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» ανοίγει κινδύνους που θα βρούμε μπροστά μας». Παράλληλα, πρόεδροι ομογενειακών οργανώσεων επισήμαναν ότι η ομογένεια θα συνεχίσει να δίδει το «παρών» και να στηρίζει κάθε κινητοποίηση και κάθε εκδήλωση που έχει ως στόχο να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, στη σημερινή συνέντευξη τύπου εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον δημοσιογράφων που προέρχονται από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης.