Skip to main content

Dionic: Επιστροφή στη κερδοφορία και αναδιάρθρωση δανείων

Επιστροφή σε κερδοφορία με μεγάλη διαφορά από την περυσινή ζημιογόνα χρήση, έκανε η Dionic. Συμφωνία με Alpha και Πειραιώς για αναδιάρθρωση δανεισμού.

Επέστρεψε σε κερδοφορία το 2015 η Dionic. Sύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της εταιρείας ανήλθαν σε 3,8 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 6,5 εκατ. ευρώ το 2014.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 47,7 εκατ. ευρώ έναντι 43,9 εκατ. ευρώ το 2014, αυξημένος κατά 8,7%.

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 13,9 εκατ. έναντι 13,1 εκατ. το 2014. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, διαμορφώθηκαν σε 2,9 εκατ. έναντι 0,4 εκατ. το 2014.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε 0,1 εκατ., έναντι ζημιών 3 εκατ. το 2014 ενώ τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου (ΕΒΤ) διαμορφωθήκαν σε 4,5 εκατ., έναντι ζημιών 7,2 εκατ.το 2014.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της εταιρείας βρίσκονται σε επιτήρηση από τον Απρίλιο του 2014.

H διοίκηση του ομίλου σημείωσε τα παρακάτω σχετικά με τις υποχρεώσεις και γενικότερα το δανεισμό του ομίλου:

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Dionic στις 31.12.2015 ανήλθαν σε 0,5 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά αφορούν φορολογικές υποχρεώσεις για τα οποία έχουν υποβληθεί σχετικές αιτήσεις ρύθμισης στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας και αναμένεται η οριστικοποίηση τους.

Σημαντικό γεγονός για τον όμιλο είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του συνολικού της δανεισμού με την τράπεζα Alpha Bank με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για την μακροπρόθεσμη 10 ετή αναδιάρθρωση του δανεισμού της με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Επίσης, η εταιρεία αναμένει να προχωρήσει με αντίστοιχους όρους στη συνολική αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της και με τις υπόλοιπες συνεργαζόμενες συστημικές τράπεζες.