Skip to main content

Δύο συλλήψεις και πέντε δικογραφίες το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Ένας 43χρονος αλλοδαπός καθώς και τρεις Έλληνες, ηλικίας 24, 18 και 21 ετών συνελήφθησαν για διάρρηξη αυτοκινήτου και οικίας αντίστοιχα.

Δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.
    
Συγκεκριμένα:
- Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, χθες το βράδυ, 43χρονο αλλοδαπό, διότι διαπιστώθηκε να έχει διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Ανάληψης και να έχει αφαιρέσει από το εσωτερικό του ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, ένα κινητό τηλέφωνο και μία συσκευή – αισθητήρα στάθμευσης,  την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

- Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, χθες στον Εύοσμο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 24, 18 και 21 ετών, διότι νωρίτερα είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην περιοχή της Πολίχνης απ’ όπου αφαίρεσαν τρία ανδρικά ρολόγια και χρηματικό ποσό.    
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα εκ των αφαιρεθέντων ρολογιών.

Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων ληστείας και κλοπών, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον δικογραφίες. Συγκεκριμένα:

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 27 και 33 ετών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, την 01-05-2017 αφαίρεσαν από εταιρεία στην περιοχή της Ευκαρπίας δέκα κοιλοδοκούς. Η δράση τους έγινε αντιληπτή και εντοπίστηκαν σε κοντινό σημείο από 47χρονο συνιδιοκτήτη της εταιρείας. Κατά τον εντοπισμό τους από τον 47χρονο, ένας εκ των δραστών προκάλεσε φθορές σε Ι.Χ. αυτοκίνητό του και του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα 24 με 26 Απριλίου 2017 αφαίρεσαν από την παραπάνω εταιρεία πλαστικά κουφώματα και 30 μπαταρίες μηχανημάτων.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος:
⦁    35χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα αρχές Νοεμβρίου 2016 αφαίρεσε από το εσωτερικό καταστήματος ένα κινητό τηλέφωνο.
⦁    δύο αλλοδαπών, ηλικίας 22 και 26 ετών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα αρχές Οκτωβρίου 2016 αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο από κατάστημα ψιλικών.