Skip to main content

Δύο συλλήψεις και ένας νεκρός σε αστυνομική επιχείρηση στον Βόλο

Δύο άτομα συνελήφθησαν σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Νέα Αγχίαλο Βόλου. Πληροφορίες ότι ένας καταζητούμενος αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, στη Νέα Αγχίαλο Βόλου για τη σύλληψη των καταζητούμενων ληστών του Διστόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου, τον Αύγουστο του 2014. Ένα ακόμα άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυρών. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους τρεις καταζητούμενος αυτοκτόνησε προκειμένου να μην συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

ληστές Διστόμου

Οι ληστές της τράπεζας του Διστόμου το καλοκαίρι του 2014: Σπύρος Χριστοδούλου, Γιώργος Πετρακάκος και Σπύρος Δραβίλλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία μιλάει πλέον επίσημα για δύο συλλήψεις και σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων ήταν και στενός συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, και μάλιστα τον είχε βοηθήσει στην απόδραση με το ελικόπτερο.

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν μια μεζονέτα που ήταν το κρυσφήγετο τριών φερόμενων ως ληστών του Διστόμου και συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη με σκοπό να τους συλλάβουν. Κατά την έφοδο των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΚΑΜ, ένα από τα άτομα αρνήθηκε να παραδοθεί στους αστυνομικούς και αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ.

Στη συνέχεια, οι άλλοι δύο παραδόθηκαν στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και θα μεταφερθούν στην Αθήνα, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για σωρεία ληστειών.

Από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση επί της εθνικής οδού υπάρχει μπλόκο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ στις έρευνες φαίνεται να λαμβάνει μέρος ελικόπτερο της Αστυνομίας.