Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι αδίστακτοι ληστές των βενζινάδικων

Οι δύο συλληφθέντες άσκησαν βία εναντίον των υπαλλήλων, προκειμένου να αποσπάσουν τη λεία τους. Τι προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία.

Δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ως δράστες ένοπλων ληστειών που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων κι ένα περίπτερο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 39χρονο και έναν 42χρονο, αμφότεροι ομογενείς από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Αβραάμ Αϊβαζίδης σε σχετική ενημέρωση, ο 39χρονος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, ύστερα από κινηματογραφική ληστεία που διέπραξε σε περίπτερο στο Κορδελιό.

Συγκεκριμένα, υπό την απειλή όπλου και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, άρπαξε από τον υπάλληλο 300 ευρώ κι αφού πυροβόλησε μία φορά για εκφοβισμό τράπηκε σε φυγή. Έγινε όμως αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες του περιπτέρου που τον ακολούθησαν, ενώ ο δράστης πυροβόλησε μία φορά εναντίον τους χωρίς να τραυματίσει κανέναν. Στο σημείο έσπευσε αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, ακινητοποιήθηκε ο 39χρονος.

Από τη αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του σε δύο ακόμη ληστείες που προηγήθηκαν, στις 5 και 24 Οκτωβρίου, με στόχο βενζινάδικα στα Διαβατά και τον Εύοσμο, αντιστοίχως, απ' όπου μαζί με τον 42χρονο άρπαξαν υπό την απειλή όπλου τις εισπράξεις.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 42χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα τσεκούρι, ένα μαχαίρι, καθώς και ναρκωτικά δισκία και συνελήφθη.

Kαι στις δύο παραπάνω ληστείες οι δύο συλληφθέντες άσκησαν βία εναντίον των υπαλλήλων, προκειμένου να αποσπάσουν τη λεία τους.

Συγκεκριμένα, το βράδυ στις 5 Οκτωβρίου 2017, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή των Διαβατών όπου με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τον υπάλληλο του καταστήματος και του αφαίρεσαν τσαντάκι που περιείχε εισπράξεις της επιχείρησης.

Ακόμη, το βράδυ της 24 Οκτωβρίου 2017, με τον ίδιο τρόπο εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Εύοσμο, όπου ασκώντας σωματική βία σε βάρος του υπαλλήλου του πρατηρίου και απειλώντας τον με όπλο,  αφαίρεσαν από το ταμείο της επιχείρησης, χρηματικό ποσό. Ο υπάλληλος του καταστήματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία, κατά περίπτωση, για «Απόπειρα ανθρωποκτονίας», «Ληστεία», «Αντίσταση», καθώς και για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα και ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παράνομες πράξεις.