Skip to main content

Δύο προσαγωγές από την ΕΛΑΣ για την επίθεση στον Μπουτάρη

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν προσαγάγει ήδη δύο άτομα για τη χθεσινή επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Στην προσαγωγή δύο ατόμων που εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στο χθεσινό περιστατικό βίας σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης κατά του κ. Μπουτάρη, χθες, σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, συνεχίζονται. 

Η Διεύθυνση Ασφάλειας που διενεργεί την προανάκριση εξετάζει διεξοδικά οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση.

Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος εξήλθε από το νοσοκομείο και τον διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα έχει πολύ γρήγορα όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το περιστατικό και λίγο αργότερα ο κ. Τόσκας ανήρτησε τη δήλωση στο Twitter, στην οποία επίσης τονίζει: «Δεν είναι πατριώτες, προσβάλλουν την δημοκρατία μας. Η Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη. Οι τραμπούκοι- ακροδεξιοί θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».