Skip to main content

Δύο νέα οχήματα ανακύκλωσης στον στόλο του δήμου Θεσσαλονίκης

Δύο πρέσες, χωρητικότητας πέντε τόνων, προστίθενται στο στόλο καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Δύο νέα οχήματα αποκομιδής προστίθενται στο στόλο καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το ποσοστό ανακυκλώσιμων υλικών και να διαδοθεί το μήνυμα υπέρ της ανακύκλωσης.

Πρόκειται για δύο πρέσες, χωρητικότητας πέντε τόνων, οι οποίες δρομολογούνται από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους αποκλειστικά στη μπλε γραμμή, στο κέντρο της πόλης, με στόχο να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται λόγω βλαβών των οχημάτων της ανακύκλωσης.

Όπως διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ο σχεδιασμός της διοίκησης του Δήμου για το επόμενο διάστημα προβλέπει τη δρομολόγηση και άλλων οχημάτων, από όσα έχουν πρόσφατα παραληφθεί, στη μπλε γραμμή, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ανακύκλωσης. Παράλληλα, προγραμματίζεται η προσθήκη ειδικού διακριτικού σήματος  στα συγκεκριμένα οχήματα, ώστε να αναγνωρίζονται από τους δημότες.