Skip to main content

Δύο μεγάλα ενεργειακά projects έρχονται στην Βόρεια Ελλάδα

Δύο μεγάλα επενδυτικά σχέδια, εξελίσσονται στον χώρο της ενέργειας στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία, αν ολοκληρωθούν θα αλλάξουν τον χάρτη εν γένει
Όχι ότι έλειψε και ποτέ, αλλά ξαφνικά η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας ξαναμπαίνει δυναμικά στο επίκεντρο του ενεργειακού ενδιαφέροντος, διεθνώς. Η Voria.gr, μάλιστα, έχει υπόψη της δύο μεγάλα επενδυτικά σχέδια, τα οποία εξελίσσονται σε αυτή τη φάση στον χώρο, τα οποία, αν ολοκληρωθούν θα αλλάξουν τον χάρτη εν γένει. 

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται, μεγάλος ελληνικός όμιλος έχει βγάλει προς πώληση τον τερματικό του σταθμό στην Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, το περίεργο με την συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ακόμα δεν έχει εκφρασθεί αγοραστικό ενδιαφέρον. Μια λογική εξήγηση του γεγονότος έχει να κάνει με τα «βάρη» που φέρεται να έχει ο σταθμός απέναντι σε τράπεζες. Αν προστεθούν και οι απαιτήσεις του ομίλου, τότε ενδεχομένως το τίμημα να είναι πολύ υψηλό. Από την άλλη πλευρά, όμως, και η υπεραξία που αποκτά όποιος αποκτήσει τον συγκεκριμένο σταθμό, είναι πολύ μεγάλη, για να μην κινηθεί για την απόκτηση της. 

Στο μεταξύ, επανεργοποιείται ο όμιλος Κοπελούζου στην περιοχή. Νεότερες πληροφορίες επιμένουν ότι επαναπροωθεί ένα παλιότερο project, που προέβλεπε την δημιουργία και λειτουργία τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Το όλο σχέδιο προβλέπει την σύμπραξη με αμερικανικό όμιλο, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο, και ενώ φαίνονταν να είχε παγώσει, τώρα τελευταία δείχνει να επανέρχεται δριμύτερο, στο προσκήνιο. Κι αυτό είναι που προκαλεί το ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την περίπτωση.