Skip to main content

Δύο project είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν στην Ελλάδα

Την παραχώρηση της Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. (ΟΛΑ ΑΕ) εντός του 2017 προβλέπει το νέο πρόγραμμα αξιοποίησης περιουσίας (ADP) του ΤΑΙΠΕΔ.

Προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρηση της Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. (ΟΛΑ ΑΕ) εντός του 2017 προβλέπει το νέο πρόγραμμα αξιοποίησης περιουσίας (ADP) του ΤΑΙΠΕΔ. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με την πρόσληψη συμβούλων, ώστε να ακολουθήσει η δημοσίευση διεθνούς πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχος είναι να προσδιοριστεί η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών εντός του 2017.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό project που παίρνει σειρά. Έτοιμη και «με τα λεφτά στο χέρι» αλλά και με επιχειρησιακή ετοιμότητα για να παραλάβει με ομαλότητα και ασφάλεια τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια δηλώνει και η Fraport Greece. Η κοινοπραξία ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου 620 εκατ. για την εξαγορά των 14 αεροδρομίων και υπέγραψε και τις συμβάσεις χρηματοδότησης με τις δανείστριες τράπεζες.

Εξασφάλισε έτσι τόσο τα ίδια κεφάλαιο όσα και τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται τόσο γα το εφάπαξ τίμημα του 1,235 δισ. όσο και για τις υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 330 εκατ. ευρώ.