Skip to main content

Δύο «χτυπήματα» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα - Οι εξελίξεις

Για την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο φέρεται να κατέθεσε προσφορά μόνο η η Atlas Merchant Capital.

Αναβολή, αλλά όχι ακύρωση, ισχύει τελικώς για την περίπτωση της πώλησης της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο

Πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει μια πληροφορία, την οποία σας είχε μεταφέρει και η Voria.gr, ότι η διαδικασία «πάγωνε». Κι αυτό γιατί είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον μόνο από μια πλευρά. Συγκεκριμένα, για την περίπτωση, προσφορά έχει καταθέσει η Atlas Merchant Capital, αλλά από την μητρική της Εθνικής Κύπρου στην Αθήνα περιμένουν και νέες προσφορές. Εξ αυτού του λόγου προτίμησαν να πάνε πιο πίσω την όλη διαδικασία.
 
Θυμίζουμε πάντως ότι η Atlas προχθές εξασφάλισε τραπεζική άδεια και στην Ελλάδα, μέσω της Credicom. Πρόκειται για μια άδεια για επενδυτική τράπεζα, σε πρώτη φάση, η οποία στο μέλλον έχει option για συνολική τραπεζική δραστηριότητα. Τις προηγούμενες μέρες έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις και δόθηκε στη δημοσιότητα το ΔΣ της τράπεζας. Όπως έγινε γνωστό, την Credicom θα «τρέχει» ο Άνθιμος Θωμόπουλος, πρώην CEO της Τράπεζας Πειραιώς και η Χριστίνα Σακελάριου, πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ.

Ωστόσο, η μεγάλη δύναμη της κρύβεται στους μετόχους της Atlas, το οποίο είναι ένα fund που δημιούργησε ένα πρώην CEO της Barclays, μαζί με άλλα γνωστά τραπεζικά ονόματα από την Ευρώπη.