Skip to main content

Δύο συν μία μεγάλες επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού

Ο ελληνικός τουριστικός κλάδος εξακολουθεί να είναι ιδιαιτέρως ελκυστικός και δη για τα ξένα κεφάλαια, που πλέον είναι δυσεύρετα.

Σας γράφαμε πρόσφατα για το γεγονός ότι παρά την εξαετή ύφεση και την νιοστή προεκλογική περίοδο, ο τουριστικός κλάδος εξακολουθεί να είναι ιδιαιτέρως ελκυστικός και δη για τα ξένα κεφάλαια, που πλέον είναι δυσεύρετα. Και ιδού η απόδειξη:

α) Έκλεισε η εξαγορά του ξενοδοχείου Eden Beach Resort (στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής) από κεφάλαια Σαουδαραβικών συμφερόντων. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το τίμημα, αλλά από πηγές κοντά στη συμφωνία πληροφορηθήκαμε ότι θα ακολουθήσει και νέα επένδυση από τα ίδια κεφάλαια, στον ίδιο κλάδο, προσεχώς. Και μάλιστα, αυτή τη φορά, όπως υποστηρίζεται αρμοδίως, εκτός Αττικής.

β) Σε πολύ προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την έλευση της Four Seasons στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο τελικό στάδιο βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της εξαγοράς έκτασης – όπου υπάρχει και ημιτελή οικοδομική κατασκευή – στη Μύκονο από ομάδα Ελλήνων και ξένων επενδυτών, στην οποία σχεδιάζεται η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η Four Seasons υπέγραψε προσύμφωνο για να αναλάβει το μάνατζμεντ του νέου ξενοδοχείου. Εκ των μετόχων της Four Seasons Hotels and Resorts είναι η εταιρεία Kingdom Holdings του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ και η εταιρεία Cascade Investment Management, η οποία ελέγχεται από τον Μπιλ Γκέιτς

γ) Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για υπό κατασκευή (εδώ και αρκετά χρόνια) μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, επί της παραλιακής Αθηνών - Σουνίου. Ανήκει πλέον στον όμιλο Eurobank. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ενδιαφέρον προέρχεται από αραβικά κεφάλαια. Κι έπεται συνέχεια...