Skip to main content

Δίνει τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ ο δήμος Θεσσαλονίκης

Στηρίζουμε τη χώρα, όχι απλώς την κυβέρνηση, τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων και κεφαλαίων του δήμου Θεσσαλονίκης κατά τις διατάξεις του ν. 4323/2015 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως είναι απόλυτη ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης, η οποία στην παρούσα στιγμή διαπραγματεύεται τις τύχες όλων των Ελλήνων, προκειμένου να μην καταρρεύσει η χώρα. Επισήμανε ότι αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις με τους δανειστές η εμφάνιση διαθέσιμων στα κρατικά ταμεία, ενώ υπογράμμισε ότι δε θα έχουν αξία τα αποθεματικά των δήμων, εφόσον η χώρα πτωχεύσει.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να δώσουμε δείγμα γραφής ότι ο δήμος αντιλαμβάνεται τι γίνεται. Ανοίγοντας το λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζουμε τη χώρα, όχι απλώς την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.