Skip to main content

Δήμους και κέντρα φιλοξενίας προσφύγων επισκέφθηκε η Αντωνοπούλου

Η κ.Αντωνοπούλου είχε συνεργασία με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που συμμετέχει ο δήμος

Το δήμο Παιονίας και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η κ. Αντωνοπούλου είχε συνεργασία με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του δήμου σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Παιονίας, καθώς συγκαταλέγεται στους πρώτους 17 δήμους για τους οποίους βγήκε η σχετική προκήρυξη.

Επισκέφθηκε, όμως, και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα, με αφορμή το άλλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που προβλέπει την απασχόληση ανέργων σε κέντρα φιλοξενίας. Ειδικά γι' αυτό, για τις πρώτες 2.500 θέσεις, πανελλαδικά, κατατέθηκαν 30.547 αιτήσεις και αναμένονται σύντομα οι προσλήψεις, ενώ για τις υπόλοιπες 2.500 θα βγει η προκήρυξη μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αργότερα, η κ. Αντωνοπούλου επισκέφθηκε τον δήμο Δέλτα, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Μίμη Φωτόπουλο, ενώ μετέβη και σε δύο δομές φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή, το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά και τη δομή που λειτουργεί στο ενοικιασμένο κτίριο της Frakapor, στη Σίνδο. Εκεί, μάλιστα, κάποια στιγμή, πρόσφυγες περικύκλωσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και ζήτησαν να της μιλήσουν, προκειμένου να της περιγράψουν τις συνθήκες διαβίωσής τους στην περιοχή.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ειδικά για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σχεδιάζεται η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των δήμων που θα προσλαμβάνουν τους ανέργους και οι υπεύθυνοι λειτουργίας των κέντρων φιλοξενίας. Ο ρόλος αυτού του συντονιστικού οργάνου θα είναι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών εργασίας και της καλής εφαρμογής του προγράμματος στις εν λόγω δομές.

Σημειώνεται, ότι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Δέλτα αλλά και ο δήμος Παύλου Μελά, τον οποίο επισκέφθηκε η κ. Αντωνοπούλου το απόγευμα.