Skip to main content

Δημοτικό Συμβούλιο: Νέο εμπόδιο στην έναρξη λειτουργίας της απογευματινής λαϊκής αγοράς

Δεν εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η χωροθέτηση της αγοράς στην οδό Κώττα Ρούλια

Νέο εμπόδιο για τη λειτουργία της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Δεν εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η χωροθέτηση της αγοράς στην οδό Κώττα Ρούλια, καθώς δεν έλαβε τις 25 ψήφους που απαιτούνταν. Μετά από αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, το θέμα λειτουργίας της απογευματινής λαϊκής αγοράς στην οδό Κώττα Ρούλια, έλαβε 19 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και από την Ομοσπονδία Σωματείων Λαϊκών Αγορών.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν αποφασίζει επί του θέματος αλλά γνωμοδοτεί στην Περιφέρεια που είναι αρμόδια. Μετά την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, θα ακολουθήσει ανάλογη από το περιφερειακό συμβούλιο.

Ο εκπρόσωπος του ΕΕΘ Χρήστος Νικολόπουλος μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επανέλαβε την αντίθεση του Επιμελητηρίου για τη λειτουργία της απογευματινής λαϊκής αγοράς. Μάλιστα, όπως ανέφερε ενώπιον των δημοτικών συμβούλων, «πρόκειται για μια νέα λαϊκή, ένα νέο open mall, έχουμε ήδη 22 λαϊκές αγορές, σε εκτάσεις πενταπλάσιες από αυτές που τους χορηγήθηκαν». «Ζητούμε να μη γίνει άλλη λαϊκή αγορά. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ίδρυση νέας. Να αποσυρθεί το θέμα και να γίνει διαβούλευση», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τη λειτουργία της απογευματινής λαϊκής αγοράς

Στην αντεπίθεση οι παραγωγοί για την απογευματινή λαϊκή αγορά: «Φωνάζουν οι ίδιοι που κρατούν πίσω τη Θεσσαλονίκη»

Από την πλευρά του ο Άγγελος Δερετζής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Λαϊκών Αγορών ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται διαβούλευση σε κανένα στάδιο. «Δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χωρίσουμε μαζί τους. Έχουμε ίδιες ανησυχίες και αγωνίες. Η απογευματινή αγορά δεν θα είναι τροχοπέδη σε κανέναν επαγγελματικό κλάδο», υπογράμμισε.

«Μας έρχεται μια εισήγηση να πάει δυτικά η απογευματινή αγορά. Εκεί δεν υπάρχει τίποτα, είναι κενός χώρος», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, υπογραμμίζοντας προς τους εμπόρους ότι η παρούσα διοίκηση έχει κάνει πολλά για το στεγασμένο εμπόριο.