Skip to main content

Δημοσκόπηση:Συμφωνία και παραμονή στο ευρώ θέλουν οι πολίτες

Τρεις στους τέσσερις Ελληνες θέλουν πάση θυσία να μείνει η χώρα στο ευρώ και σχεδόν οι μισοί ζητούν από την κυβέρνηση να κλείσει συμφωνία.

Τρεις στους τέσσερις Ελληνες θέλουν πάση θυσία να μείνει η χώρα στο ευρώ και σχεδόν οι μισοί ζητούν από την κυβέρνηση να κλείσει συμφωνία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του newsit.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco μειώνεται από τις 15 στις 11 μονάδες.

Το Ποτάμι κρατά τις δυνάμεις του όπως και το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή υποχωρεί και ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται λίγο πάνω από το όριο εκπροσώπησης στην Βουλή. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,3%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 4,8%, Το Ποτάμι 5,2%, το ΚΚΕ 4,5%, οι ΑΝΕΛ 3,2% και το ΠΑΣΟΚ 3,5%.

Οι πολίτες σε ποσοστό 45% ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία ακόμα κι αν παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές της. δεν είναι μικρό όμως και το ποσοστό εκέινων που θέλει πρόωρες εκλογές αφού φτάνει το 37%.

Οι πολίτες δείχνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι θέλουν πάση θυσία να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Η συντριπτική τους πλειοψηφία (ποσοστό 74%) δεν θέλει να ακούει για άλλο νόμισμα παρά μόνο για το ευρώ.

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και όταν οι πολίτες ερωτώνται τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις. Οι μισοί ζητούν υποχώρηση και ένα ποσοστό 41% ζητάει να αντισταθούμε.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί επίσης ότι δεν είναι σε καλό δρόμο η κυβέρνηση όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται. Το ποσοστό αυτό είναι 47%.