Skip to main content

Δημοσκόπηση Pulse: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Το 76% των πολιτών αποτιμά αρνητικά τη συμφωνία, ενώ το 73% θεωρούν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα και αντίμετρα αποτελούν τέταρτο μνημόνιο.

Διευρύνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας τις 13 μονάδες, όπως δείχνει η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, για λογαριασμό του Action24, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως πρόκειται για ένα τέταρτο μνημόνιο.

Οι ερωτηθέντες αξιολογούν αρνητικά τη συνολική συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, σε ποσοστό 76%, έναντι 16% που την αποτιμούν θετικά.

Το 73% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα και αντίμετρα, αποτελούν καινούριο τέταρτο μνημόνιο, ενώ το 74% κρίνουν ότι τα μέτρα και αντίμετρα δεν προδιαγράφουν έξοδο από μνημόνια και τέλος της κρίσης.



Σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα, το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα εφαρμοστούν, έναντι 55% που θεωρούν ότι δεν θα εφαρμοστούν.

Στο ερώτημα αν /όταν εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα καλύψουν τις απώλειες από τα μέτρα, το 14% απαντούν ναι και το 74% όχι.

Αξιολογώντας τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, οι ερωτηθέντες κρίνουν θετικά την ομιλία Τσίπρα σε ποσοστό 17% (έναντι 52% που την κρίνουν αρνητικά) και θετικά την ομιλία Μητσοτάκη σε ποσοστό 32% (έναντι 37% που την κρίνουν αρνητικά).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 17%, ΝΔ 30%, Χρυσή Αυγή 7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%, ΚΚΕ 6%, Ποτάμι 1,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,5%, Ένωση Κεντρώων 1,5%, Λαϊκή Ενότητα 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Πλεύση Ελευθερίας 2%, ΕΠΑΜ 1%, Ελληνική Λύση 1,5%.