Skip to main content

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 15% για τους Συντηρητικούς της Μέρκελ

Στην ερώτηση ποιον θα προτιμούσατε για καγκελάριο η Άνγκελα Μέρκελ προηγείται αυτή τη στιγμή με 30 μονάδες έναντι του Μάρτιν Σουλτς

Η υποστήριξη των ψηφοφόρων στους Συντηρητικούς της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ καταγράφηκε στο 39% έναντι ποσοστού 24% των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Forsa Poll) που πραγματοποιήθηκε ενόψει των εκλογών του φθινοπώρου.

Αναλυτικά:

CDU/CSU 39%
SPD 24%
Πράσινοι 8%
Φιλελεύθεροι (FDP) 8%
Αριστερό Κόμμα (Linke) 8%
Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 7%
Λοιπά κόμματα 6%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων κι όσων δηλώνουν ότι θα απέχουν αγγίζει το 20%. Αν λοιπόν γίνονταν εκλογές σήμερα η συμμετοχή θα άγγιζε το 80%, 8,5% υψηλότερη απ’ τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013. «Η αυξημένη συμμετοχή αποδίδεται κυρίως στην κινητοποίηση των παλαιών και νέων ψηφοφόρων των κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και των Φιλελεύθερων», λέει ο επικεφαλής του Forsa, Μάνφρεντ Γκιούλνερ.

Η Μέρκελ 30 μονάδες μπροστά απ’ τον Σουλτς

Στην ερώτηση ποιον θα προτιμούσατε για καγκελάριο η Άνγκελα Μέρκελ προηγείται αυτή τη στιγμή με 30 μονάδες έναντι του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της Μάρτιν Σουλτς. Αν εκλεγόταν απευθείας καγκελάριος από το λαό, τότε το 53% θα ψήφιζε Μέρκελ -+1% σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες- και 23% τον Σουλτς. Από τους ψηφοφόρους της CDU το 93% στηρίζει Μέρκελ, όπως και το 88% των οπαδών του αδελφού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, ενώ στο στρατόπεδο των Σοσιαλδημοκρατών το 67% υποστηρίζει τον Σουλτς.