Skip to main content

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 13,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλουν οι πολίτες να ψηφίσει τα μέτρα της αξιολόγησης, μόνο το 22% των ερωτηθέντων απαντούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Προβάδισμα στη ΝΔ με 13,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση της Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Action24.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία στην αναγωγή επί των έγκυρων, συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,5%. Ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη (7%) και ΚΚΕ (6%), ενώ εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, καθώς συγκεντρώνουν 2%.  Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στο 2,5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 8%.

Στο ερώτημα ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλουν οι πολίτες να ψηφίσει τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μόνο το 22% των ερωτηθέντων απαντούν η σημερινή πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 33% των ερωτηθέντων προτιμούν άλλη πλειοψηφία που θα προκύψει μετά από πρόωρες εκλογές ενώ το 31% προτιμούν ευρύτερη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

Στο ερώτημα αν τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση, το 56% των ερωτηθέντων απαντούν όχι, ενώ το 37% απαντούν ναι. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ υψηλό είναι το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση (64%).
Ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των κυβερνήσεων του Μνημονίου. Η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου αποσπά τις περισσότερες θετικές απαντήσεις (33%) ενώ ακολουθούν αυτές του Λουκά Παπαδήμου (24%) και Τσίπρα-Καμμένου (17%). Με μονοψήφιο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων καταγράφεται η διακυβέρνηση Παπανδρέου (8%).