Skip to main content

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 11 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έρχεται πρώτη με 29,5% και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,3%-Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης

Προβάδισμα 11,2% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Βεργίνας TV.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ έρχεται πρώτη με 29,5%, δεύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,3% και έπειτα ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1%, η Χ.Α. με 6,0%, η ΔΗΣΥ 5,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7% και τέλος το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ με 2% και η ΛΑΕ με 1,0%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 15,2% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων αλλά και ότι στην ερώτηση «αν αύριο είχαμε εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε», η πλειοψηφία των πολιτών (66%) απάντησαν η ΝΔ.

Αναφορικά με την καταλληλότητα τπου πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε το 40% των απαντήσεων ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 17%.   

Η αξιολόγηση των προσώπων

Αναφορικά με την αξιολόγηση προσώπων, ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη, ο Πάνος Σκουρλέτης συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αρνητική αξιολόγηση που φτάνει το 70,1% ενώ και το 52,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τον αξιολογεί αρνητικά. Αντίστοιχα, και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει αξιολογηθεί αρνητικά από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 67,5%.

Κάπως καλύτερα φαίνεται πως «τα πηγαίνει» στην κρίση των πολιτών ο Νίκος Παππάς με 61,8% αρνητικές αξιολογήσεις αλλά και 25% θετικές, ενώ στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος οι αρνητικές ψήφοι του υπουργού ψηφιακής πολιτικής αγγίζουν το 48,8%.  Αξιοσημείωτα και τα ποσοστά του Ευκλείδη Τσακαλώτου που παρά την κομβική του θέση αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 38,8% και αρνητικά σε ποσοστό 46,5% ενώ φαίνεται ότι διατηρεί υψηλά θετικά ποσοστά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στα στελέχη της ΝΔ, ο Κωστής Χατζηδάκης , ο Νίκος Δένδιας και ο Άδωνης Γεωργιάδης συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη να έχει τα μεγαλύτερα αρνητικά ποσοστά ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (80,4%) και τα μεγαλύτερα θετικά ποσοστά στους ψηφοφόρους της ΝΔ (70,8%)