Skip to main content

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία To The Point. Μεγάλο η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζονται τρία κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σαρωτικό προβάδισμα καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία To The Point για λογαριασμό του πολιτικού γραφείου του Θεόδωρου Καράογλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ευρήματα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 28,8% έναντι μόλις 11,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,4% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,5%. Αξιοσημείωτα είναι τα πολύ χαμηλά ποσοστά, κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, που καταγράφουν τρία κοινοβουλευτικά κόμματα και συγκεκριμένα η 'Ενωση Κεντρώων με 1,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,6% και το Ποτάμι με το πολύ χαμηλό 0,9%, το οποίο μάλιστα ξεπερνά και η Λαϊκή Ενότητα (1,3%) που είναι εκτός Βουλής. Επίσης αξιοσημείωτο είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου (αναποφάσιστοι /Δεν ξέρω-Δεν απαντώ) που φθάνει το 27,8%.

Τεράστιο είναι το προβάδισμα που καταγράφει η ΝΔ και στην παράσταση νίκης, καθώς το 66,2% των ψηφοφόρων στη Β' Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι η νικήτρια των επόμενων εθνικών εκλογών, έναντι μόλις 8,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ, έναντι 15% που δηλώνει δυσαρεστημένο και 39% που τοποθετείται ουδέτερα (ούτε ευχαριστημένοι - ούτε δυσαρεστημένοι).

Για τις ανάγκες της έρευνας ερωτήθηκαν 872 κάτοικοι και ψηφοφόροι της Β' Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, το 55% των οποίων ήταν γυναίκες και το 45% άντρες.