Skip to main content

Δημοσκόπηση: Με διψήφια διαφορά προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην έρευνα καταγράφεται και μέτρηση για την επικείμενη εκλογή ηγεσίας στον νέο φορεά της Κεντροαριστεράς - Ντέρμπι για τη δεύτερη θέση

Με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση εταιρείας Marc που δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,3% έναντι 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας διαφορά 11,9%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία με 7,1%, αυξάνει τα ποσοστά της και αφήνει στην τέταρτη θέση την Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7%, ενώ στη Βουλή φαίνεται πως μπαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που είναι ακριβώς στο όριο του 3%.

Επίσης, το 65% των πολιτών, εκτιμούν ότι το πλεόνασμα των 800 εκατ. ευρώ πρέπει να κατευθυνθεί σε μείωση φόρων αντί μικρών παροχών σε στοχευμένες ομάδες.

Ενα συντριπτικό επίσης ποσοστό, 75,6%, κρίνει ως «αρνητική» την πορεία κυβέρνησης, ενώ πάνω από ένας στους δύο (52,8%) ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση της Marc περιλαμβάνει επίσης μέτρηση και για την επικείμενη εκλογή ηγεσίας στον νέο φορεά της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στον α’ γύρο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, έχει σημαντικό προβάδισμα και πλέον το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ποιος θα περάσει μαζί της στον β’ γύρο.

Ειδικότερα, τα ποσοστά που λαμβάνουν, έχουν ως εξής:

Γεννηματά: 33,5%
Καμίνης: 18%
Θεοδωράκης: 16,1%
Ανδρουλάκης: 12,4%