Skip to main content

Δημοσκόπηση: Σκληρή μάχη στον δεύτερο γύρο για την προεδρία της ΝΔ

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 41,7% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 30,7%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα».

Προβάδισμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δίνει δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα» για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με βασικό του αντίπαλο τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα, πάντως, με τη δημοσκόπηση, όλα θα κριθούν την δεύτερη Κυριακή της εκλογικής διαδικασίας, με μονομάχους τους Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα.

Σε όσους δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 41,7% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 30,7%, ενώ ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,4%

Ο κ. Τζιτζικώστας δείχνει σύμφωνα με την μέτρηση περισσότερες επιρροές σε ψηφοφόρους εκτός ΝΔ ή σε «γαλάζιους» ψηφοφόρους που τελευταία απομακρύνθηκαν από το κόμμα, σε αντίθεση με τον κ.  Μεϊμαράκη που τον στηρίζει σε μεγάλο βαθμό η κομματική βάση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, σε όσους ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 47% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 24,4%.

Τα δεδομένα ανατρέπονται σε όσους δεν ψήφισαν ΝΔ, καθώς εκεί ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 49,2% και ο κ. Μεϊμαράκης 26,2%.