Skip to main content

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Ο Τσίπρας θα κερδίσει το μπρα ντε φερ

Σχεδόν έξι στους δέκα Γάλλους (59%) εκτιμούν πως ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει το μπρα-ντε-φερ με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Σχεδόν έξι στους δέκα Γάλλους (59%) εκτιμούν πως ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει το μπρα-ντε-φερ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με πιο ευνοϊκούς όρους απ΄ό,τι έχει προβλεφθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa για την εφημερίδα Parisien. Το 39% πιστεύουν το αντίθετο.

Η πλειοψηφία των Γάλλων, ακόμη και οι περισσότεροι υποστηρικτές της δεξιάς (54% έναντι 44%), εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα "κερδίσει το στοίχημα".

Το 60% των υποστηρικτών της ευρείας Αριστεράς στη Γαλλία εκτιμούν μάλιστα  ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Εμανουέλ Βαλς και άλλοι σοσιαλιστές ηγέτες «εμπνέονται» από το «μοντέλο Τσίπρα»

Στην ίδια δημοσκόπηση πάντως  το 66% θεωρεί πιο δημοφιλή τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ από τον Τσίπρα (32%). Η Άγγελα Μέρκελ απολαμβάνει ένα συντριπτικό ποσοστό αποδοχής στους υποστηρικτές της δεξιάς (85%) σε σύγκριση με τους υποστηρικτές της αριστεράς (49%).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Ιουλίου για την Parisien'Aujourd'hui-en-France με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 Γάλλων ηλικίας 18 ετών και άνω.