Skip to main content

Δημοσιοποιεί έγγραφο με αιχμές κατά του FBI ο Τραμπ

Ο κ. Τραμπ ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι παρέδωσε το έγγραφο στο Κογκρέσο, το οποίο έχει το δικαίωμα να το δημοσιοποιήσει

Την έγκρισή του για τη δημοσιοποίηση εγγράφου το οποίο περιέχει αρνητικές κρίσεις για το FBI, σε σχέση με τη στάση του τελευταίου στην έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι παρέδωσε το έγγραφο στο Κογκρέσο, το οποίο έχει το δικαίωμα να το δημοσιοποιήσει.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είχε κατηγορήσει ανώτατα στελέχη του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης για προκατάληψη υπέρ των Δημοκρατικών και κατά των Ρεπουμπλικανών, στους οποίους ανήκει και ο ίδιος.

Η αντιπαράθεση για το έγγραφο μαινόταν για ημέρες, με το Δημοκρατικό Κόμμα να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει ως στόχο να εκτροχιάσει την έρευνα για τις σχέσεις του προεκλογικού επιτελείου του κ. Τραμπ με τη Ρωσία.

Λίγα λεπτά μετά την έγκριση Τραμπ, η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο οποίο το FBI κατηγορείται για «κατάχρηση εξουσίας».