Skip to main content

Οι Σκοπιανοί που θέλουν να γίνουν Βούλγαροι και η αποκάλυψη της πλάνης

Η επίδειξη αριστεροσύνης από τον Κοντονή, τα δημοσιεύματα για τον αμερικανικό στρατό στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας και τα ρομπότ στα χωράφια.

Τι λέγαμε προχθές για κάποιες «συλλογικότητες», των δήθεν ευαίσθητων ανθρώπων και αλληλέγγυων στον πόνο των άλλων; Οι τρεις επικεφαλής του συλλόγου "Αλληλοβοήθεια Οφειλετών", με μόνιμη παρουσία κάθε Τετάρτη στα δικαστήρια για αποτροπή πλειστηριασμών, είναι πρωταγωνιστές στην απαγωγή Λεμπιδάκη στην Κρήτη.

Βούλιαξαν στα χρέη και αποφάσισαν την απαγωγή. Κοινός τόπος μεταξύ τους, παρόμοια χρέη, παρεμφερείς αγώνες, φίλοι, γείτονες, συναγωνιστές, συμμέτοχοι σε απαγωγή, συγκατηγορούμενοι για έγκλημα. Κατά τα άλλα… ακτιβιστές υπέρ των αδικουμένων. [Πότε θα απαλλαχτεί η κοινωνία από τους δήθεν και τα δήθεν; Και πότε θα προστατεύονται εγκληματικά στοιχεία στο όνομα της δήθεν προοδευτικότητας;]

Επίδειξη αριστεροσύνης κάνει ο Κοντονής, με δύο νομοσχέδια, που δεν ήσαν ούτε άμεσης προτεραιότητας, ούτε ανταποκρίνονται στο πνεύμα της κοινωνίας. Βέβαια, αποπροσανατολίζουν και τον λαό, που ασχολείται με άλλα, για να απαλλαχτεί λίγο η κυβέρνηση από το βάρος της ολοκληρωτικής δυσαρέσκειας.

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, προσπαθεί να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του Αναστασιάδη στους Τ/κ, αλλά μάλλον τα χειροτέρεψε: «Ήταν τεράστια χειρονομία η αποδοχή πως η πολιτική ισότητα θα μπορεί να περιλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία», δήλωσε. Αλλά δεν εξήγησε, για ποιους λόγους έκανε ο Αναστασιάδης αυτήν… τεράστια χειρονομία; Ποια αντίστοιχη έκαναν οι Τ/κ;

Τι είναι πάλι αυτό; Σύμφωνα και με χάρτες που δημοσιεύει ο τουρκικός Τύπος, αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις -από τις αμερικανικές Βάσεις στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία- συγκεντρώνονται στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν για επίλεκτες μονάδες αμερικανικού πεζικού και για 80 άρματα μάχης.

Για λόγους πίεσης προς την τουρκική πλευρά, μετά και τα τελευταία γεγονότα, γίνεται η ενέργεια; Τι κάνει ο Καμμένος και δεν τους φέρνει και από την εδώ πλευρά;

Υπάρχουν 53.000 νέες αιτήσεις με συνημμένα απαιτούμενα έγγραφα (ότι είναι Βούλγαροι) από πολίτες του κράτους των Σκοπίων που θέλουν να γίνουν Βούλγαροι πολίτες, και καθυστερούν εξαιτίας κάποιων ελλείψεων στο νομοθετικό πλαίσιο της Βουλγαρίας. Έτσι και ξεσηκωθούν οι Αλβανοί, βλέπω όλους τους Σλάβους των Σκοπίων, να ξεχνούν ότι είναι «Μακεδόνες», και να θυμούνται ότι είναι Βούλγαροι.

Δεν πτοούνται όμως οι μακεδονίζοντες και έμμεσα ασκούν πιέσεις στην Βουλγαρία να σιγάσει τους αντι-μακεδονίζοντες Βουλγάρους. Έχουν στόχο τον Βούλγαρο καθηγητή, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας, επειδή αποκαλύπτει τις πλάνες τους.

Τους προκάλεσε ιδιαίτερα όταν ανακοίνωσε πως δίνει ένα εκατομμύριο ευρώ, σε όποιον Σκοπιανό του φέρει ένα κείμενό τους, από τον 6ο μέχρι τον 19ο αιώνα, που να αναγράφεται ο όρος Μακεδονία. Το εκατομμύριο μένει αζήτητο.

Και ρομπότ στα χωράφια, προς αντικατάσταση των αγροτών. Και -θα ρωτήσει κανείς- τι θα απογίνουν οι αγρότες, αν όλα γίνονται από τις μηχανές; Απάντηση σαφής δεν έχει δοθεί ακόμη, αλλά μπορεί κανείς να μαντέψει ότι δεν θα είναι ούτε πιο χαλαροί στα καφενεία, ούτε πλέον ειδικοί στη ρομποτική.

Άχρηστοι οι αγρότες, άχρηστοι οι εργάτες, με την ρομποτική νοημοσύνη άχρηστοι και οι υπάλληλοι, δεν θα ταΐζουν τα αφεντικά τζάμπα τόσο κόσμο. Κάποτε δήλωσαν ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν χρειάζονται στην παραγωγή. Ευκαιρία λοιπόν να βγάλουν τον ιό των πτηνών για τους Κινέζους, τον ιό των χοίρων για τους Λατίνους ινδιάνους, τον ιό του Έμπολα για τους Αφρικανούς, να πώς λιγοστεύουν οι "άχρηστοι".