Skip to main content

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Η υποβολή των φακέλων με τις αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 3 το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου του 2018

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών Εθνικής Εμβέλειας, γενικού ενημερωτικού περιεχομένου.

Η υποβολή των φακέλων με τις αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 3 το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου του 2018. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση άδειας είναι περισσότεροι από επτά, τότε θα διενεργηθεί δημοπρασία σε επτά φάσεις πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα, μία φάση για κάθε άδεια.

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΙ, η τιμή εκκίνησης είναι τα 35 εκατ. ευρώ. Στον πρώτο γύρο κάθε φάσης, το τίμημα θα αυξάνεται κατά 500.000 ευρώ. Η αύξηση στους επόμενους γύρους θα καθορίζεται από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ. Οι επτά φάσεις της δημοπρασίας θα διενεργηθούν εντός της ίδιας ημέρας εκτός εάν συντρέξει περιστατικό ανωτέρας βίας ή υποβολή ένστασης.

Σε ότι αφορά στη διαδικασία της δημοπρασίας, σε κάθε γύρο μετά την αύξηση του τιμήματος του ΕΣΡ, οι συμμετέχοντες θα έχουν τρείς επιλογές: την αποδοχή της τιμής, τη μη αποδοχή της και την απόσυρση από τη Δημοπρασία. Η διαδικασία αυτή, θα επαναλαμβάνεται σε διαδοχικούς γύρους μέχρι να παραμείνουν δύο ενεργοί συμμετέχοντες οι οποίοι και θα κληθούν να υποβάλλουν τη σφραγισμένη τελική τους προσφορά.

Η προσφορά θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την υψηλότερη τιμή που έγινε αποδεκτή και να έχει μορφή ακέραιου πολλαπλάσιου των 100.000 ευρώ.

Εάν δεν γίνει δεκτό το τίμημα σε οποιονδήποτε γύρο, τότε οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν σφραγισμένη προσφορά, εντός χρονικού ορίου που θα καθοριστεί από το ΕΣΡ, η οποία πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την υψηλότερη τιμή γύρου που έγινε αποδεκτή και να έχει μορφή ακέραιου πολλαπλάσιου των εκατό χιλιάδων 100.000 ευρώ χωρίς ανώτατο όριο.

Στο στάδιο αυτό συμμετέχουν όλοι εκείνοι που έκαναν δεκτή την τιμή του προηγούμενου γύρου και δεν έχουν δηλώσει ότι αποσύρονται, ούτε έχουν αποβληθεί από την διαδικασία. Στη συνέχεια, το ΕΣΡ ανακοινώνει σε κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά τη θέση που καταλαμβάνει στη σειρά κατάταξης, το ύψος της προσφοράς του, την ώρα έναρξης και τη διάρκεια του τελευταίου γύρου.

Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν εκ νέου σφραγισμένη προσφορά η οποία χαρακτηρίζεται τελική και η οποία πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την αμέσως προηγούμενή τους προσφορά και να έχει μορφή ακέραιου πολλαπλάσιου των 100.000 ευρώ.