Skip to main content

Δημόσια κόντρα Κουράκη-Αγγελίδου για τα τραπεζοκαθίσματα στη Ν.Παραλία

Δημοσίως συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Ανδρέα Κουράκη με την Άννα Αγγελίδου για την εισήγηση της τριμερούς - Τι απαντά η δημοτική σύμβουλος

Στο... Facebook μεταφέρθηκε η κόντρα μεταξύ του Ανδρέα Κουράκη και της Άννας Αγγελίδου για το εάν παραποιήθηκε ή όχι η εισήγηση της τριμερούς επιτροπής επί της άδειας για τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία.

Ξετυλίγοντας το... περιπλεγμένο κουβάρι της διένεξης, την περασμένη Πέμπτη, ο δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι η τριμερής επιτροπή, με μέλη τους Θανάση Παππά, Άννα Αγγελίδου και Ανδρέα Κουράκη, κατέληξε στην εξής πρόταση: Από τα επτά διαθέσιμα περίπτερα τα πέντε διατίθενται προς εκμίσθωση (δύο με τραπεζοκαθίσματα, ένα με σκαμπό και αντίστοιχου ύψους τραπεζάκια, δύο άνευ τραπεζοκαθισμάτων). Από τα υπόλοιπα δύο, ένα κρατάει ο Δήμος για ποικίλες δραστηριότητες και ένα παραχωρείται, στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής δημοτικής πολιτικής, σε φορέα της πόλης ανάλογης δραστηριότητας.

Εντούτοις, με χθεσινή ανάρτησή του στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κουράκης, που δεν συμμετείχε, μαζί με τους άλλους δύο αντάρτες της δημοτικής ομάδας, Αβραμόπουλο-Ζέρβα, στη συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας, έβαλε κατά της δημοτικής συμβούλου Αγγελίδου, προσάπτοντάς της παραποίηση της εισήγησης.

Η απάντηση της κας Αγγελίδου ήρθε στην ίδια ανάρτηση. «Αγαπητέ Ανδρέα, διάβασα με έκπληξη την ανάρτησή σου για το πόρισμα της επιτροπής μας σχετικά με τα περίπτερα της παραλίας. Στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας ανέφερα λεπτομερώς τη διαφωνία σου για το τρίτο περίπτερο και η λέξη "ομοφωνία" δεν ειπώθηκε καθόλου. Η Δημοτική Ομάδα συμφώνησε με την πρόταση και εξέδωσε και σχετικό Δελτίο Τύπου, το οποίο δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ και στάλθηκε σε όλα τα μέλη της ομάδας», εξήγησε η ίδια.

Και έσπευσε να προσθέσει την έκπληξή της για το «πώς διαπίστωσες "στρεβλό τρόπο", για τον οποίο "δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα"». «Θα περίμενα, αν είχες κάποια ερωτηματικά, να επικοινωνούσες μαζί μου για να απαντηθουν φιλικά και συναδελφικά», κατέληξε με νόημα.

Ο κ. Κουράκης δεν άφησε αναπάντητο το σχόλιο της δημοτικής συμβούλου. «Αγαπητή Άννα, από το δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα αλλά και από το πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Ομάδας που μας κοινοποιήθηκε, ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ότι η θέση της τριμελούς επιτροπής στην οποία ΟΜΟΦΩΝΑ καταλήξαμε, παρουσιάστηκε στη ΔΟ όπως ΟΜΟΦΩΝΑ την διαμορφώσαμε στην καταληκτική συνεδρίασή μας στις 19.05.2017, δηλαδή: τραπεζάκια έξω, πέραν αυτών που αναπτύσσονται στο ήδη μισθωμένο περίπτερο δίπλα στον κήπο της Μνήμης, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ, στον κήπο της Μεσογείου το ένα και στον κήπο των Ρόδων το δεύτερο», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε, σε επιθετικό τόνο: «Είναι ανυπόστατο επομένως αυτό που αναφέρεις περί δήθεν διαφωνίας δικής μου με τα άλλα μέλη της επιτροπής. Δηλαδή τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής συμφωνήσατε σε κάτι άλλο; που και πότε έγινε αυτό; Εάν έτσι ενημέρωσες την ΔΟ (σσ Δημοτική Ομάδα), η ενημέρωση ήταν στρεβλή διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα ερωτήματα επομένως παραμένουν και μάλιστα ενισχύονται».

«Το τι θα αποφάσιζε η ΔΟ ή το τι θα αποφασίσει το ΔΣ είναι άλλο θέμα. Τώρα, για τα περί συναδελφικότητας, θα θυμίσω μόνο, ότι αυτή προκύπτει μέσα από την ειλικρίνεια των σχέσεων και την αλήθεια στην διατύπωση των απόψεών μας. Αυτά και τα υπόλοιπα προσεχώς», κατέληξε.

Σηκώνοντας ξανά το... γάντι, η Άννα Αγγελίδου επανήλθε με νέο σχόλιο, τονίζοντας ότι η ίδια επισήμανε τη διαφωνία του για το τρίτο περίπτερο: «Αγαπητέ Ανδρέα, αν "δεν θυμάσαι" (που εντύπωση μου κάνει) το ότι συμφωνήσαμε τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής, δηλαδή ο Θανάσης (σσ Θανάσης Παππάς) και γω, να έχει το τρίτο περίπτερο υψηλά σκαμπό και αντίστοιχα υψηλά τραπεζάκια, μπορείς τότε να ρωτήσεις τον ίδιο τον Θανάση. Στην τελευταία Δημοτική Ομάδα που συνεδρίασε και ασχολήθηκε με το θέμα των περιπτέρων δεν ήσουν, αλλιώς θα άκουγες που επισήμανα τη διαφωνία σου για το τρίτο περίπτερο».

«Το ήθος μου δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να κάνω κάτι άλλο!!», κατέληξε η κα. Αγγελίδου.