Skip to main content

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση κήρυξε τετραήμερο πένθος, ενώ μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες όλων των δημόσιων κτηρίων της χώρας - Την Πέμπτη η κηδεία του στα Χανιά

Δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση κήρυξε τετραήμερο πένθος, ενώ μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες των Δημοσίων Καταστημάτων της Χώρας, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών από σήμερα έως και την Τετάρτη, ημέρα της κηδείας του.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΝΔ, η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, την ίδια μέρα από τις 07:00 έως τις 13:30.
 
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.