Skip to main content

Το πρόγραμμα εορτασμού της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη

Εορτασμός της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς υπό τη διοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo και την Ένωση Κινέζων Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση εργασίας με θέμα την ενημέρωση γύρω από το 2ο Ελληνοκινεζικό Forum, που θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, από τις 13.00 έως τις 15.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 1ος όροφος).

Τη συνάντηση θα χαιρετίσουν ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Zou Xiaoli και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις με θέμα τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας, από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα και από τον Δήμαρχο Μαραθώνα και Πρόεδρο της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, Ηλία Ψινάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2017 ως Πολιτιστικού Έτους Ελλάδας – Κίνας, καθώς και του εορτασμού της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo και την Ένωση Κινέζων Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του εορτασμού που θα ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει:

10.00 έως 10.30: Helexpo-ΔΕΘ – Πλατεία ΧΑΝΘ /  Έναρξη – χαιρετισμοί, από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης
11.00 έως 14.00: Οδός Αισώπου / Παρέλαση Κινέζικων δράκων, επίδειξη Κουνγκ - Φου, μουσική εκδήλωση, γνωριμία με την Κινεζική κουζίνα
13.00 έως 15.00: Δημαρχείο / Συνάντηση εργασίας για το 2ο Ελληνοκινεζικό forum
16.00 έως 18.00: Πλατεία Αριστοτέλους / Τελετή λήξης με παρέλαση κινέζικων δράκων, επίδειξη Κουνγκ - Φου και μουσική εκδήλωση

(Η φωτογραφία είναι από το 1ο Ελληνοκινεζικό Forum)