Skip to main content

EΔΕ για τους διαγωνισμούς στην καθαριότητα ζήτησε ο Μπουτάρης

Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα των διαγωνισμών στην καθαριότητα προχωράει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Στα χέρια του εισαγγελέα ο φάκελος.

Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα των διαγωνισμών στην καθαριότητα προχωράει ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Σημειώνεται πως ο φάκελος με τα στοιχεία για τους διαγωνισμούς στη Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης που ανατέθηκαν σε συγκεκριμένες εταιρείες και παρουσίαζαν μείζονες παρατυπίες (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της Voria.gr), βρίσκονται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο εισαγγελέας ενημερώθηκε για τα δημοσιεύματα και από την προηγούμενη εβδομάδα εξετάζει την υπόθεση, ενώ αναμένει και ορισμένα επιπλέον στοιχεία από τους εμπλεκόμενους. Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν πηγές από το δικαστικό χώρο, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα παρέμβει ή όχι για το ζήτημα που έχει αποκαλυφθεί στον κεντρικό δήμο της πόλης.

Το ζήτημα με τους διαγωνισμούς, που έφερε στην επιφάνεια ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Εντάξει” Εφραίμ Κυριζίδης, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή.

Πρόκειται για διαγωνισμούς από το 2014 στην καθαριότητα τους οποίους «κέρδισε» η ίδια εταιρεία, όπως επίσης και για έναν διαγωνισμό, όπου μετά την ανάδειξη του αναδόχου, του αφαιρέθηκε η άδεια καθώς δεν διέθετε τους απαραίτητους χώρους για την επισκευή των απορριμματοφόρων.

Συγκεκριμένα, η πάρεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου διαπίστωσε μείζονες παρατυπίες σε όλα τα στάδια των διαδικασιών για τους δύο διαγωνισμούς, επισκευής κάδων απορριμμάτων ύψους 240.000 ευρώ και επισκευής κοντέινερ μεταφοράς απορριμμάτων σε εξωτερικά συνεργεία ύψους 224.721 ευρώ.