Skip to main content

Δ.Θεσσαλονίκης: Αποσύρθηκε η εισήγηση για την απευθείας ανάθεση

Απεσύρθη η εισήγηση για απευθείας ανάθεσης της καλλιτεχνικής εκδήλωσης για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας σε τοπική εφημερίδα

Σε παρέμβαση για το ζήτημα της απευθείας ανάθεσης της καλλιτεχνικής εκδήλωσης για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε τοπική εφημερίδα, προχώρησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι, μετά από τη συνεδρίαση της διοικούσας δημοτικής παράταξης, η εισήγηση αποσύρεται από τη συζήτηση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν αντιδράσεις και ενστάσεις από τα περισσότερα στελέχη της Πρωτοβουλιάς για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να προχωρήσει το θέμα και να δοθεί η διοργάνωση της εκδήλωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρχικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επιχείρησε να υπερασπιστεί την εισήγηση του θέματος, ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις, αποφασίστηκε να αποσυρθεί.

Για το θέμα που ανέδειξε η Voria.gr, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι «το συγκεκριμένο θέμα, με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε, αδικεί την προσπάθεια για την επίτευξη αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και βέβαια με το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

«Οφείλουμε να απεμπλέξουμε το Εκδοτικό Συγκρότημα και την ιστορική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» -μια εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1911- από το εν λόγω θέμα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη σχέση μας με τα μέσα ενημέρωσης από εντάσεις ή από αιωρούμενες υπόνοιες περί χαριστικών πράξεων», σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει:

«Η εισφορά του ποσού που προβλέπεται στην εισήγηση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης προφανώς δεν σώζει το έντυπο ούτε ανακουφίζει την ιδιοκτησία από τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει».

Όπως επισημαίνει, «τιμούμε τους ανθρώπους –δημοσιογράφους και διοικητικό προσωπικό- οι οποίοι μάχονται για τη διατήρηση της ιστορικής  εφημερίδας, την ενίσχυση και την άνοδό της».

«Ο Δήμος έχει το δικαίωμα να  συνεργάζεται με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης –έντυπα και ηλεκτρονικά. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από την ύπαρξή τους και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην ενίσχυσή τους. Κυρίως από τα έντυπα μέσα που είναι αυτά που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά  προβλήματα και δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, εφ’ όσον έχουν ως μέλημά τους να διατηρούν τις θέσεις εργασίας –τόσο των δημοσιογράφων όσο και του διοικητικού προσωπικού», συμπληρώνει.

Υπό την έννοια αυτή, συνεχίζει ο ίδιο, πρέπει να υπάρχει ακώλυτη σχέση συνεργασίας με όλους, χωρίς να επηρεάζεται η αυτοτέλεια και η ελευθερία του τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, «η σχέση αυτή πρέπει να διέρχεται από την υιοθέτηση πρακτικών που δεν σχετίζονται με οικονομικές ενισχύσεις αλλά με συνεργασίες σε συγκεκριμένα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν τους πολίτες και τη δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Και προφανώς, η εκπόνηση και η εκτέλεση της επικοινωνιακής πολιτικής για την ενημέρωση των πολιτών θα πρέπει να είναι ισομερώς κατανεμημένη».

«Για τους παραπάνω λόγους, το συγκεκριμένο θέμα, με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε, αδικεί την προσπάθεια για την επίτευξη αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και βέβαια με το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης», τονίζει και καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «όλα πρέπει να γίνονται με σύμπλευση και ομοφωνία των παραγόντων του Δήμου -συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης».