Skip to main content

Δήμος Θέρμης

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι ανοίγουν τα χαρτιά τους στη νέα ενότητα της Voria.gr. Σήμερα, παρουσιάζουν τις θέσεις τους οι διεκδικητές του δήμου Θέρμης.

Με τους τέσσερις υποψήφιους δημάρχους του νέου Καλλικράτειου δήμου Θέρμης, που προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Θέρμης, Μίκρας, και Βασιλικών, συνεχίζεται το Voria- Debate. Σήμερα ανοίγουν τα χαρτιά τους ο νυν δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος, Νίκος Βεζυρτζής, ο οποίος έλαβε το χρίσμα της ΝΔ, ο υποψήφιος, Θεόδωρος Ιγνατιάδης, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και η ανεξάρτητη υποψηφία Σοφία Βασιλειάδου, που προέρχεται από το χώρο του ΣΥΝ και της Οικολογίας.

Οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν στις εξής ερωτήσεις:

1.Πείτε μας ένα λόγο για τον οποίο πρέπει να σας ψηφίσουν οι δημότες σας;
2.Ποιο είναι το πρώτο πρόβλημα που θα λύσετε στο δήμο σε περίπτωση που εκλεγείτε;
3.Ποια περιβαλλοντικά έργα σχεδιάζετε για το νέο δήμο;


Θεόδωρος Παπαδόπουλος
Επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοκρατική Ενότητα»

1. Πιστεύω ότι οι δημότες πρέπει να εκτιμήσουν και να αξιολογήσουν αυστηρά και δικαία μια σειρά από κρίσιμες παραμέτρους.
Κατ’ αρχάς το πρόγραμμά μας είναι ένα δημοκρατικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες όλων των οικισμών άλλα και τις δυνατότητες του νέου δήμου. Η εμπειρία μας, το αποτέλεσμα της λειτουργίας μας πολλών χρόνων στην αυτοδιοίκηση, η συμμετοχή μας στα όργανα της αυτοδιοίκησης και οι επιτυχείς διεκδικήσεις μας σε όλα τα επίπεδα είναι η απόδειξη και εγγύηση για το μέλλον του τόπου μας. Η δημοκρατική λειτουργία της νέας παράταξης που δημιουργήσαμε για το νέο δήμο, η αποκλειστικά αυτοδιοικητική της ταυτότητα, η έλλειψη εξαρτήσεων και κομματικών αναφορών και η δέσμευσή της για συναπόφαση με την κοινωνία σε όλα τα σημαντικά ζητήματα αποτελεί τη δεύτερη εγγύηση.
Το νέο αυτοδιοικητικό θεσμικό πλαίσιο δίνει στους δήμους μια σειρά από αρμοδιότητες που ενισχύουν τις δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και την ευθύνη των αρχών απέναντι στους πολίτες. Η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο σε καλές προθέσεις. Απαιτεί σχέδιο, διεκδικήσεις και αποτελέσματα. Χρειάζεται γνώση, εμπειρία, διάθεση για προσφορά, ικανότητα και δυναμική για διεκδικήσεις. Τα στελέχη της παράταξής μας έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.  Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τη δική μας πρόταση.

2. Πρώτο πρόβλημα και πολύ κρίσιμο είναι η λειτουργία ενιαίου δήμου και η  ισόρροπη ανάπτυξη των επιμέρους οικισμών. Θέλουμε να μπορούν όλοι οι κάτοικοι του νέου δήμου να απολαμβάνουν ίδιας ποιότητας υπηρεσίες σε οποίον και από τους 17 οικισμούς του νέου δήμου κατοικούν. Από τα πιο απλά ζητήματα που αποτελούν βασικές λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η έκδοση των πιστοποιητικών, τα οποία θα δίνονται αποκεντρωμένα σε κάθε οικισμό και η καθαριότητα μέχρι τα πιο σύνθετα, στα οποία περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες που παρέχουν τα νομικά πρόσωπα και οι δομές του δήμου ( πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι, δράσεις στα Κ.Α.Π.Η., Γραφείο Απασχόλησης κ.α.). Παράλληλα, θα δοθεί βαρύτητα στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε βασικές απαραίτητες υποδομές. Η καταγραφή των τοπικών προβλημάτων που πραγματοποιήσαμε μέσα από μια μοναδική διαδικασία δημοκρατικής διαβούλευσης αποτύπωσε αυτή την αδυναμία  αλλά και την ανησυχία των πολιτών. Ταυτόχρονα την απαίτηση, αλλά και ελπίδα όλων, για ποιότητα ζωής με προστασία του περιβάλλοντος.

3. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος ανάπτυξη αποτελούν για μας ζητήματα πρώτης προτεραιότητας. Με τη θέσπιση των χρήσεων γης θα προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον και θα προωθήσουμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών. Έργα που προωθούμε στον τομέα αυτόν είναι η ολοκλήρωση των Γ.Π.Σ. Θέρμης και Βασιλικών και η αναθεώρηση του ΓΠΣ και της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου της Μίκρας, η ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών του Ν.Ρυσίου και του πρώην δήμου Βασιλικών, όπως και η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού του πρώην δήμου Μίκρας.  Στο πρόγραμμα μας περιλαμβάνονται έργα πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, αναβάθμισης αλσυλλίων, ανάπλασης και δημιουργίας χώρων αναψυχής σε σημεία ιδιαίτερου κάλλους και φυσικής αξίας. Βασική μας επιδίωξη είναι και η πλήρης αποκατάσταση της χωματερής των Ταγαράδων, με τη λειτουργία έργων περιβαλλοντικής προστασίας. Διεκδικούμε επίσης την πλήρη αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, με τον περιορισμό των μονάδων επεξεργασίας και την επαναξιολόγηση των χωροθετήσεών τους, προκειμένου να λειτουργούν κοντά στην παραγωγή των απορριμμάτων. Στον πρωτογενή τομέα δίνουμε κίνητρα για την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, προωθούμε την αξιοποίηση των αποθεμάτων των φραγμάτων για γεωργική, την αξιοποίηση της γεωθερμίας, της βιομάζας και του φυσικού αερίου στις γεωργικές δραστηριότητες. Στον τομέα της ενέργειας πρόκειται να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σχέδιο με ορίζοντα το 2020. Μέσω αυτού εξοικονομούμε ενέργεια από τα δημοτικά κτίρια, επενδύουμε σε Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειας, υποστηρίζουμε πολίτες και επιχειρήσεις για τη μείωση της κατανάλωσης και την αξιοποίηση των  ΑΠΕ, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα και, παράλληλα, αναπτύσσουμε πιλοτικές δράσεις που θα συμβάλουν στην αλλαγή στάσης των πολιτών. Για το λόγο αυτό πρόκειται να δημιουργήσουμε δημοτικό ενεργειακό γραφείο που θα παρέχει υποστήριξη στους πολίτες και τους επιχειρηματίες και θα αναπτύσσει υπηρεσίες ενημέρωσης, δημοσιότητας και διαχείρισης των μεταφορών και μετακινήσεων. 

Νίκος Βεζυρτζής
Επικεφαλής του συνδυασμού «Στροφή στον Πολίτη»

1. Στην εποχή που ζούμε νομίζω πως το βασικό μου πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας πολιτικός, δεν είμαι κομμάτι του κατεστημένου που χρεοκόπησε πολιτικά και οικονομικά την χώρα μας. Διεκδικώ τη Δημαρχεία, όχι από κάποια προσωπική ιδιοτροπία, αλλά γιατί ως πολίτης αγανάκτησα, οργίστηκα βλέποντας την παλιά και παρωχημένη πολιτική να απειλεί τον τόπο μου. Αντικρίζοντας κάθε μέρα τα ίδια γνωστά πρόσωπα με τα ίδια γνωστά - άγνωστα «εργαλεία» να αποπροσανατολίζουν, να μοιράζουν ρουσφέτια και διορισμούς και να καταδικάζουν τον ανώνυμο πολίτη που δεν έχει επώνυμους φίλους, να μένει στην αφάνεια. Για να διοικήσεις όμως ένα δήμο δεν αρκεί ένας καλός παίκτης. Χρειάζεσαι μια καλή ομάδα. Έχω την ευτυχία να πλαισιώνομαι από συνεργάτες νέους, με πραγματική διάθεση να προσφέρουν, αλλά και έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης που γνωρίζουν καλά τα προβλήματα και τους ανθρώπους των Βασιλικών, της Θέρμης και της Μίκρας.

2.Τα προβλήματα που καταγράφουμε στις προγραμματικές μας δηλώσεις και αφορούν ζωτικές ανάγκες της κοινωνίας και των δημοτών μας θα έπρεπε στο σύνολό τους να είχαν λυθεί χθες και όχι να περιμένουν την επόμενη των εκλογών. Η πρώτη μας ενέργεια ως δημοτική αρχή του Νέου Δήμου Θέρμης είναι να προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη καταγραφή των προβλημάτων –ιδιαίτερα των περιφερειακών οικισμών- που τόσο παραμελήθηκαν. Ταυτόχρονα θα ιεραρχήσουμε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας με βάση την καθημερινότητα του δημότη, Ο Καλλικρατικός δήμος Θέρμης με τις νέες αρμοδιότητες που κληρονομεί από τις νομαρχίες, την τεράστια οικονομική του δυνατότητα και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει, μπορεί και πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες κοινωνικής μέριμνας και προστασίας, αναπτυξιακές δράσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση του λειτουργικού κόστους ζωής στα πλαίσια του δήμου. Απέναντι στην ξεπερασμένη λογική του «Δήμου – Εργολάβου» προτάσσουμε την αναγκαιότητα του «Δήμου – Συμπαραστάτη» προκειμένου να προσφέρουμε ελπίδα, οδηγώντας τους δημότες μας με ασφάλεια στην έξοδο από την οικονομική κρίση.

3. Το περιβάλλον και οι πρωτοβουλίες προστασίας και αναβάθμισής του, ως σήμερα αντιμετωπίζονταν σαν μια ξεχωριστή δράση που λειτουργούσε παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Αυτό είναι λάθος. Η περιβαλλοντική πολιτική πρέπει να διέπει και να χαρακτηρίζει κάθε μορφή παρέμβασης, οικονομικής, οικιστικής, ενεργειακής, αγροτικής, διαχείρισης των υδάτινων πόρων, κλπ. Αυτή η θέση νομίζω ξεκαθαρίζει τον τρόπο που ο συνδυασμός μας αντιλαμβάνεται την προστασία του περιβάλλοντος. Στο αναλυτικό μας πρόγραμμα προβλέπουμε μια σειρά παρεμβάσεων και πολιτικών σ’ όλους τους τομείς αρμοδιότητας του δήμου, από την εφαρμογή εκτεταμένων προγραμμάτων αναδασώσεων έως την προστασία, ανάδειξη και διαχείριση των ορεινών οικοσυστημάτων καθώς και των αστικών και περιαστικών φυσικών χώρων και τοπίων.


Θεόδωρος Ιγνατιάδης
Επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμης»

1. Για να δοθεί μέσα από την κάλπη ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης  της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει φέρει τα λαϊκά στρώματα σε δεινή θέση, σε επίπεδο ζωής δεκαετίες πίσω, καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς που στηρίζονται στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ του ΛΑΟΣ που τη στήριξαν και τη στηρίζουν με πλάτες από τη συμβιβαστική-διαχειριστική λογική του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, ακόμα  και αν  κάποιες από τις τοπικές δημοτικές παρατάξεις, ενώ στην πράξη στηρίζουν την πολιτική των κομμάτων τους, εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητες και υπερκομματικές προκειμένου να κρύψουν την ταυτότητα τους, και τις αντιλαϊκές πολιτικές που στήριξαν και στηρίζουν στο δήμο μας. Για να  μπει ένας ισχυρός φραγμός στην επέλαση νέων αντιλαϊκών μέτρων. Μόνο οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορούν να εκφράσουν, με συνέπεια λόγων και έργων κάτι τέτοιο. Γιατί συγκρούονται αταλάντευτα με τα ταξικά συμφέροντα και τις πολιτικές που καταδυναστεύουν το λαό,  συμβάλουν στην απόκρουση της επίθεσης εναντίον του, στην οργάνωση της αντεπίθεσής για τα δικαιώματά του, έχουν στο κέντρο της προσοχής τους την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών,  με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και στόχους και στο δήμο μας. Ώστε να υπάρχουν σε όλους του τους οικισμούς του σύγχρονες υποδομές  και υπηρεσίες,  χωρίς να πληρώνει διπλά χαράτσια και «διόδια» για αυτές όπως τώρα. Χωρίς να ξεπουλιέται η δημόσια και δημοτική περιουσία  και να γίνονται ποικιλότροπες μπίζνες σε βάρος της τσέπης και της περιουσίας των δημοτών. Για να προστατεύεται αποτελεσματικά το φυσικό περιβάλλον και να γίνει πιο ανθρώπινο το οικιστικό. Για να αρχίσει να αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης προς όφελος του λαού, να αναπτερωθεί η ελπίδα. Πλεονέκτημα το πρόγραμμα μας και ψηφοδέλτιο μας, από λαϊκούς αγωνιστές , που έχουν αποδείξει ότι δεν είναι διατεθειμένοι για ιδιοτελή συμφέροντα να υπηρετήσουν καμιά αντιλαϊκή πολιτική, έχουν ωριμάσει στους λαϊκούς  αγώνες, με γνώσεις, πείρα και πολιτική βούληση που μπορούν εγγυηθούν ότι και την επόμενη των εκλογών θα υπηρετούν τα  λαϊκά συμφέροντα.

2. Ο βασικός μας στόχος θα είναι στις συνθήκες της επίθεσης που περιγράψαμε να ανακουφίσουμε τους δημότες μας από αυτή. Δουλεύοντας και διεκδικώντας στην κατεύθυνση της μείωσης των δημοτικών τελών σε ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό, της κατοχύρωσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, της υγείας, και πρόνοιας, των παιδικών σταθμών, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Σε αντίθεση με την ανταποδοτική λογική που μέχρι τώρα γνωρίσαμε   από τις παρατάξεις που διοίκησαν τους δήμους μας, και στήριζαν την παραπάνω αντίληψη ακόμα και όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Παράλληλα με αυτό να διασφαλίσουμε την γρήγορη και χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις, με δημόσιο έλεγχο την επίλυση σημαντικών ελλειμμάτων και καθυστερήσεων βασικών υποδομών όπως της σχολικής στέγης, αποχετευτικών δικτύων,  βιολογικών καθαρισμών, αντιπλημμυρικών έργων, ολοκλήρωση των έργων των επεκτάσεων και  αντιμετώπισης της οικιστικής πίεσης με χαμηλούς συντελεστές δόμησης, έργων στάθμευσης, οδοποιίας, ορθολογικής διαχείρισης του νερού με παράλληλη κατοχύρωσή του ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Στην κατεύθυνση δημιουργίας συγχρόνων ανθρώπινων οικισμών μέσω σχεδιασμού χρήσης γής που σέβεται τον άνθρωπο το περιβάλλον τους φυσικούς τρόπους και αναπτύσσει ισόρροπα όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής μας.

3. Πριν απ΄ όλα τα έργα περιορισμού των συνεπειών και στενής επιστημονικής παρακολούθησης της Χωματερής των Ταγαράδων.
Προτεραιότητα είναι επίσης η αποτροπή της σχεδιαζόμενης κατασκευής Χ.Υ.Τ.Υπολειμμάτων, Χ.Υ.Τ.Επικίνδυνων Αποβλήτων και Εργοστασίου Καύσης Απορριμμάτων με ιδιωτική μάλιστα λειτουργία  και  εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία και το περιβάλλον, μέθοδο με την οποία φλερτάρουν κάποιοι από τους άλλους συνδυασμούς, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από αυτή την Χωματερή. Η αποτροπή συγκεκριμένων σχεδιασμών χάραξης αναγκαίων υπερτοπικών έργων, όπως και της λειτουργίας τους με διόδια, όπως η ανατολική και εξωτερική περιφερειακή, και η διασύνδεσή της με Τρίλοφο, Επανομή και Μηχανιώνα  που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο φυσικό το οικιστικό περιβάλλον και την λειτουργία αρκετών  οικισμών μας. Τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα (π.χ όμβριων και διευθέτησης ρεμάτων) που απαιτούνται σε όλη την έκταση του δήμου. Τα έργα ορθολογικής δημόσιας διαχείρισης του νερού, προστασίας του ως πολύτιμου φυσικού πόρου και δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Τα έργα προστασίας των δασών και των ελεύθερων χώρων της περιοχής μας από την εγκατάλειψη αλλά και την επιβουλή μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, όπως και της ανάπτυξης της αναδάσωσης. Τα έργα που κάνουν ανθρώπινη και  σύγχρονη τη λειτουργία των οικισμών μας μακριά από τη λογική της τσιμεντούπολής και της οριζόντιας πολυκατοικίας χωρίς υποδομές και ανάσες ελεύθερων χώρων, που κυριαρχεί σήμερα και συνδέεται ευθέως με τη λογική εμπορευματοποίησης της γής και της στέγης και το εμπόριο ελπίδας βιοπορισμού από αυτή στους μικροϊδιοκτήτες γης. Η προστασία του Θερμαϊκού από τον τρόπο που κατασκευάζεται ο αεροδιάδρομος και την ρύπανση. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος διάθεσης των αδρανών υλικών (μπαζών κλπ) που οξύνεται σε συνθήκες οικιστικής έκρηξης. Η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας της περιοχής μας με κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της σε αντίθεση με την εκχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης της από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που ήδη έχει προχωρήσει για μεγάλο μέρος της και επεκτείνεται όπως πχ με το σχεδιασμό λειτουργίας μέσω ΣΔΙΤ κλειστού κολυμβητηρίου με γεωθερμική ενέργεια. Με την ίδια αντίληψη αντιμετωπίζουμε και την αξιοποίηση των άλλων «ηπίων» μορφών (όπως φωτοβολταϊκά και αιολική) που ήδη άρχισαν με θρασύ μάλιστα τρόπο να τις ορέγονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μέσω της νέας πύλης που τους ανοίγει και ο Καλλικράτης, αντιτιθέμενοι παράλληλα στην επιβάρυνση των νοικοκυριών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για την ανάπτυξη και την αξιοποίησή τους, αλλά και στην καταστροφή με τέτοιες «επενδύσεις» άλλων φυσικών πόρων όπως τα δάση και οι δασικές εκτάσεις κλπ.

Σοφία Βασιλειάδου
Επικεφαλής του συνδυασμού «Ανατολικός Άνεμος– Αυτοδιοίκηση Πρωτοβουλία για την Κοινωνία και το Περιβάλλον»

1. Ο Ανατολικός Άνεμος προτείνει μια αλλαγή προοπτικής με νέες ριζοσπαστικές μορφές οργάνωσης της ζωής μας, πιο αλληλέγγυες, πιο δημοκρατικές και πιο οικολογικές.  Διεκδικούμε για  τις δημοτικές αρχές  δημοκρατική λειτουργία,  κοινωνική δικαιοσύνη,  εντιμότητα και διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση.  Συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους στην κατάρτιση των προϋπολογισμών Δημοσίων Επενδύσεων του Δήμου

2. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η φτώχεια και η ανεργία. Μικρή ανακούφιση μπορεί να προσφέρει ο Δήμος με απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, οργάνωση κοινωνικού ανταλλακτηρίου υπηρεσιών, εθελοντικής βοήθειας, προσπάθεια δημιουργίας θέσεων εργασίας τοπικά ενταγμένων σε αναπτυξιακά προγράμματα. Εμείς δεν θα λείψουμε και από τους κοινωνικούς αγώνες διεκδίκησης του δικαιώματος στην εργασία , την υγεία, την παιδεία, τα κοινωνικά αγαθά.

3.  Έχουμε σαν κύριο στόχο ένα χωροταξικό σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει: Υλοποιήσιμα σχέδια επέκτασης, με υψηλό ισοζύγιο πρασίνου,  πρόβλεψη χώρων κοινωνικών υποδομών, χαμηλούς συντελεστές δόμησης , καθορισμό χρήσεων γης. Όχι σχέδια εξαπάτησης με στόχο την εξαγορά ψήφων (π.χ Μίκρα). Διεκδικούμε ολοκληρωμένη ανακύκλωση απορριμμάτων (αστικά, νοσοκομειακά, τοξικά, αδρανή) αλλά και την μείωση σκουπιδιών στην πηγή. Κομποστοποίηση. Κλείσιμο των ανεξέλεγκτων χωματερών. Αρνούμαστε τα εργοστάσια καύσης σκουπιδιών. Ζητάμε να γίνει νέα χωροθέτηση για τους ΧΥΤΥ σε επίπεδο περιφέρειας. Κανένας ΧΥΤΥ  στο νέο Δήμο ο οποίος υπέμενε επί τόσα χρόνια τη χωματερή των Ταγαράδων. Δίκτυο αποχέτευσης και εξοικονόμηση νερού, ενέργειας.

Business Story
Off