Skip to main content

Δήμος Θερμαϊκού: Με μία θετική μεταβολή για τις επιχειρήσεις ο νόμος για τις παραθαλάσσιες περιοχές

Απέδωσε η κινητοποίηση του δήμου Θερμαϊκού και των επαγγελματιών της περιοχής

Με μία μικρή αλλά θετική μεταβολή που αφορά πρωτίστως τις παραχωρήσεις παραλίας για εμπορική αξιοποίηση στην ακτογραμμή του Θερμαϊκού ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Ο δήμος Θερμαϊκού από την πρώτη στιγμή που μπήκε σε διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κινητοποιήθηκε και ήρθε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς της αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές, αλλά και με τους επαγγελματίες, που διατηρούν επιχειρήσεις στην ακτογραμμή του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Θερμαϊκού και αφού συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε τις αιτούμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο, απηύθυνε επιστολή με σχετικό περιεχόμενο στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ ενημέρωσε και τους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας ΄Β Θεσσαλονίκης.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τελικά πέρασε στο τελικό κείμενο του νόμου μία σημαντική μεταβολή όσον αφορά στις ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των διαφορετικών παραχωρήσεων στην παραλία. Η μεταβολή-προσθήκη στο νέο νόμο για τα 4 μέτρα για τις επιχειρήσεις σε εφαπτόμενα κτίρια επισημαίνεται στο παρακάτω κείμενο: «Μεταξύ των παραχωρήσεων πρέπει να μεσολαβεί απόσταση τουλάχιστον 6 μέτρων (3 μέτρα σε κάθε πλευρά ή 4 μέτρων αν πρόκειται για περιπτώσεις επιχειρήσεων που λειτουργούν σε εφαπτόμενα κτίρια) και τα ομπρελοκαθίσματα πρέπει να απέχουν από τη θάλασσα τουλάχιστον 4 μέτρα».

Ο δήμος Θερμαϊκού καταληκτικά οφείλει να ευχαριστήσει για τη γόνιμη συνεργασία του το Σωματείο Καταστηματαρχών Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δ. Θερμαϊκού.