Skip to main content

Δήμος Θερμαϊκού: 360 τόνοι αποβλήτων-σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από τα Τσαΐρια στην Περαία (φωτο+video)

Τα συγκεκριμένα υλικά οδηγούνται σε ειδικές εγκαταστάσεις, όπου πραγματοποιείται η διαλογή τους και ό,τι δεν ανακυκλώνεται μεταφέρεται προς διαχείριση στον ΦΟΔΣΑ, λέει ο δήμος

Την πρώτη παρέμβαση για καθαρισμό και εξυγίανση της περιοχής των Τσαϊριών στην Περαία πραγματοποίησε ο δήμος Θερμαϊκού επιχειρώντας «να δώσει άμεσα λύση στο χρονίζον πρόβλημα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής».

«Η πρωτοβουλία αυτή του δήμου Θερμαϊκού είναι ουσιαστικά η εναρκτήρια προσπάθεια για να δοθεί σταδιακά ένα τέλος στη μόλυνση της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία γειτνιάζει με σημεία, που καθημερινά επισκέπτονται δημότες και επισκέπτες», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Με συντονισμένη δράση του δήμου έγινε αποκομιδή εκατοντάδων τόνων ογκωδών και άλλων υλικών από τα Τσαΐρια και, όπως λέει η δημοτική αρχή, έπεται συνέχεια, καθώς η περιοχή χρήζει συστηματικής και εκτεταμένης διαδικασίας απορρύπανσης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ειδικότερα, τουλάχιστον 360 τόνοι αποβλήτων και σκουπιδιών συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν με τη χρήση ειδικού μηχανήματος, ενώ στη συνέχεια συνεργεία του δήμου Θερμαϊκού προχώρησαν στον καθαρισμό και στην εξυγίανση της εν λόγω έκτασης.

Όπως λέει ο δήμος, τα συγκεκριμένα υλικά οδηγούνται σε ειδικές εγκαταστάσεις, όπου πραγματοποιείται η διαλογή τους και ό,τι δεν ανακυκλώνεται μεταφέρεται προς διαχείριση στον ΦΟΔΣΑ.

«Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν τόσο στο συγκεκριμένο χώρο, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης, όσο και σε άλλα σημεία του δήμου Θερμαϊκού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.