Skip to main content

Δήμος Θερμαϊκού: Στην τελική ευθεία η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου

Ο δήμος διαθέτει χώρο 823 τ.μ. περίπου, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Επανομής, εντός του οποίου υφίσταται κτήριο, εμβαδού 257 τ.μ.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον δήμο Θερμαϊκού, έπειτα από σχετικές προσπάθειες της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού και του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, την τελευταία τριετία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μαυρομάτης με έγγραφα και προσωπικές παρεμβάσεις του στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον δήμο, προτείνοντας ήδη από τα τέλη του 2014 δυο συγκεκριμένους χώρους (στη Δημοτική Κοινότητα Επανομής και στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου).

Ήδη σήμερα, συνεχίζει ο δήμος Θερμαϊκού, έχει πλέον ωριμάσει το θέμα, αφού και με νεότερη παρέμβασή του ο δήμαρχος ενημέρωσε τη Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος ότι διαθέτει απόλυτα κατάλληλο χώρο που μπορεί να καλύψει την επιχειρηματική λειτουργία ενός πυροσβεστικού κλιμακίου και πιο συγκεκριμένα ότι διαθέτει χώρο 823 τ.μ. περίπου, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Επανομής, εντός του οποίου υφίσταται κτήριο, εμβαδού 257 τ.μ. περίπου, στο οποίο μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Αστυν. Τμήμα Επανομής.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ενημέρωση, ο δήμος Θερμαϊκού προτίθεται να διαμορφώσει το κτήριο αυτό με όλες τις οριζόμενες από τον νόμο προδιαγραφές, ώστε να καταστεί απόλυτα λειτουργικό.

«Η χωροθέτηση, ίδρυση και εγκατάσταση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα διοικητικά όρια του Δήμου μας και ιδιαίτερα στη Δημοτική Κοινότητα Επανομής, παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους, επαγγελματίες και γεωργούς και πέρα από τη ‘’δυναμική’’ που προσδίδει μια δημόσια υπηρεσία στο Δήμο μας,   αποτελεί και ζήτημα μείζονος σημασίας, αφού  πρόκειται για τη Δημοτική Ενότητα με τη μεγαλύτερη αγροτική εδαφική περιφέρεια και αποτελεί κομβικό σημείο σύνδεσης του Νομού Θεσσαλονίκης με το Νομό Χαλκιδικής και είναι βέβαιο ότι ανταποκρίνεται στις προθέσεις και τους στόχους του Πυροσβεστικού Σώματος για την καλύτερη διασπορά των πυροσβεστικών του δυνάμεων. Η ίδρυση και η εγκατάσταση του πυροσβεστικού κλιμακίου θα είναι πολλαπλώς χρήσιμη για την ευρύτερη περιοχή μας λόγω και της, κατά τα τελευταία χρόνια, ραγδαίας οικιστικής και πληθυσμιακής της ανάπτυξης», τόνισε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.