Skip to main content

Δήμος Θερμαϊκού: Εκπαιδεύει στην τέχνη παραδοσιακής κατασκευής διχτυών

Η δημοτική αρχή πραγματοποιεί εργαστήριο «Το Δίχτυ – Παρουσίαση αρματώματος διχτυών και μυστικά ψαρέματος» - Δωρεάν η συμμετοχή

Την έναρξη των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας στον Δήμο Θερμαϊκού, σε διοργάνωση του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., και των εκδηλώσεων που τις συνοδεύουν, σηματοδοτεί η πραγματοποίηση ενός εργαστηρίου, που, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, «εισαγάγει τους συμμετέχοντες σε μία τέχνη, άρρηκτα συνυφασμένη με την παράδοση αυτού του τόπου». «Μια τέχνη, κομμάτι αναπόσπαστο της ταυτότητάς του. Μια τέχνη, αντιπροσωπευτική της Θαλασσινής Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς», προσθέτει ο δήμος.

Ο τρόπος αρματώματος των διχτυών ξετυλίγεται, την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 και ώρα 18.30 – 20.00, στο χώρο της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης στη Ν. Μηχανιώνα, όπου παιδιά και ενήλικες έρχονται σε επαφή και πειραματίζονται με μια τέχνη, χαρακτηριστική της αλιευτικής δραστηριότητας, ενώ μετατρέπονται σε αρωγοί και κοινωνοί στη διάσωσης της μακρόχρονης παράδοσης, των ιστοριών και του τρόπου ζωής της περιοχής.

Συγχρόνως, αποκαλύπτονται μυστικά ψαρέματος, ενώ μέσα από πειράματα και τη νέα τεχνολογία εμπνέονται και οραματίζονται νέους ορίζοντες, δημιουργώντας πολιτισμό και μετατρέποντας το παρελθόν και τις αναμνήσεις σε μέλλον.

Το εργαστήρι «Το Δίχτυ – Παρουσίαση αρματώματος διχτυών και μυστικά ψαρέματος» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μηχανιώνας και την εταιρεία ΔΙΧΤΥΑ ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Όλοι είναι προσκεκλημένοι σε μια συνάντηση με την ιστορία και την παράδοση.