Skip to main content

Δήμος Θερμαϊκού: 65.000 ευρώ για τη βιώσιμη κινητικότητα

Η επιβράβευση του δήμου με τη χρηματοδότηση αυτή, θεωρείται ένα σημαντικό και αξιόλογο γεγονός και επίτευγμα, είπε ο Γ. Μαυρομάτης

Χρηματοδότηση ύψους 65.000 ευρώ, ως δικαιούχος δήμος, έχοντας εκπονήσει Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), θα λάβει ο δήμος Θερμαϊκού από το Πράσινο Ταμείο, που, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε να ενταχθούν 150 Δήμοι σε χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 8.991.000 ευρώ, στον άξονα προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Λοιπές Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016».

Τα ΣΒΑΚ αποσκοπούν στην προώθηση ισόρροπης ανάπτυξης και στην καλύτερη ενοποίηση των διαφόρων τρόπων αστικής κινητικότητας. Δίνουν έμφαση στον πολίτη και στην προώθηση αλλαγών στην προώθηση αλλαγών στη συμπεριφορά μετακίνησης.

Ο δήμος, με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι συμμετείχε εφέτος, «με μεγάλη επιτυχία, στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» με την αθλητική διοργάνωση του Τριάθλου (Κολύμβηση 750 μ. αντρών – γυναικών, Ποδηλασία 20.700 μ. αντρών γυναικών, Τρέξιμο 5.000 μ. αντρών – γυναικών), αποβλέποντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους και για τη δράση του αυτή επιβραβεύεται με το ποσό των 65.000 ευρώ».

«Με τη συμμετοχή του Δήμου μας στην "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας" και με την πρωτοποριακή διοργάνωση του Τριάθλου, θελήσαμε να δώσουμε έμφαση στην αλλαγή του τρόπου συμπεριφοράς μας, επιλέγοντες περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς και ο συνδυασμός  αυτών σε κάθε διαδρομή. Υπό το πρίσμα της αναγνώρισης αυτών των στοιχείων και προϋποθέσεων, η επιβράβευση του Δήμου μας με το παραπάνω ποσό της χρηματοδότησης, θεωρείται ένα σημαντικό και αξιόλογο γεγονός και επίτευγμα», σημείωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.