Skip to main content

Δήμος: Σε ιδιώτες η καθαριότητα αν συνεχιστούν οι καταλήψεις

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά των καταληψιών, ωστόσο σκέφτεται να επιστρατέψει ιδιώτες αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Λύση σε ιδιώτες θα αναζητήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αποκομιδή απορριμάτων σε περίπτωση που συνεχιστούν επί μακρόν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το πρόβλημα με τoυς γεμάτους κάδους σκουπιδιών στον δήμο Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει να γίνεται έντονο από σήμερα σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς από χθες το πρωί συμβασιούχοι πραγματοποιούν κατάληψη στο αμαξοστάσιο εμποδίζοντας τα απορριματοφόρα να βγουν στους δρόμους της πόλης. Σημειώνεται ότι η κατάσταση είναι απελπιστική και σε άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπου το μπλόκο στα αμαξοστάσια τους έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Σήμερα τα πράγματα δυσκόλεψαν» τονίζει ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στη Voria.gr.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ψαρρά, ο δήμος δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά των καταληψιών και δεν θα καλέσει εισαγγελέα, εκτός αν αυτός παρέμβει αυτεπάγγλετα.

Ωστόσο όπως διευκρινίζει ο ίδιος, αν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν, ο δήμος «θα απευθυνθεί σε κάποιο ιδιώτη».

«Με θερμοκρασίες 35 και 37 βαθμούς να ξεχειλίζουν οι κάδοι, θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία» τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι μέχρι το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου να βγάλει την απόφαση για τους συμβασιούχους στα πρακτικά της ολομέλειας μπορεί να πάρει και ένα μήνα.