Skip to main content

Δήμος Παύλου Μελά: Στις 2 Αυγούστου στην κυκλοφορία η Ωραιοκάστρου

Η Εγνατία Οδός δεσμεύτηκε πως στις 2 Αυγούστου παραδίδεται το τμήμα του δρόμου που συνδέει τη Νικόπολη με τη Σταυρούπολη.

Στην κυκλοφορία θα αποδοθεί στις 2 Αυγούστου η οδός Ωραιοκάστρου, στο τμήμα που συνδέει τη Νικόπολη με τη Σταυρούπολη, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Εγνατίας Οδού προς τον δήμο Παύλου Μελά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δήμο η εταιρεία ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας του Δεξιού Κλάδου της αρτηρίας, άνωθεν των οδών Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου.

Στο στάδιο αυτό η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται με την υφιστάμενη διάταξη της φωτεινής σηματοδότησης, καλύπτοντας όλες τις κινήσεις. Η οδός ασφαλτοστρώνεται και διαγραμμίζεται κατάλληλα τόσο για την κυκλοφορία οχημάτων όσο και για την ασφαλή διάβαση πεζών.

Επίσης αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη μετατόπιση της σηματοδότησης του κόμβου Μακρυγιάννη, με παράλληλη διαπλάτυνση των κλάδων του κόμβου, προκειμένου να κατασκευαστεί ο αγωγός αποχέτευσης ομβρίων. Στο στάδιο αυτό διατάσσονται εκ νέου οι φωτεινοί σηματοδότες διατηρώντας όλες τις κινήσεις ανά κατεύθυνση με επανυπολογισμό του προγράμματος σηματορύθμισης αυτού, βελτιώνοντας τα γεωμετρικά στοιχεία του κόμβου δίνοντας μεγαλύτερη άνεση στην κυκλοφορία των οχημάτων. Επίσης επανασχεδιάζονται και σημαίνονται κατάλληλα όλες οι διαβάσεις πεζών για την ασφαλή μετακίνηση τους.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της επιτάχυνσης των εργασιών σχετικά με την κατασκευή  της νέας γέφυρας στον κόμβο οδού Λαγκαδά και περιφερειακής στο ύψος της οδού Ωραιοκάστρου, στην είσοδο της περιοχής της Νικόπολης συναντήθηκαν μέλη της διοίκησης του δήμου Παύλου Μελά με στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στο εργοτάξιο των κατασκευαστών.