Skip to main content

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Σε πολύ υψηλά επίπεδα οι επιδόσεις των μαθητών

Από τους 915 συνολικά υποψηφίους από τα έξι ΓΕΛ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εξασφάλισαν 665 μαθητές.

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, σε όλους τους εισαχθέντες του ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι επιδόσεις των αποφοίτων των έξι λυκείων και των δύο ΕΠΑΛ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, κυμάνθηκαν για ακόμα μία χρονιά σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από το σύνολο των 1.035 υποψηφίων μαθητών για την ανώτατη και τεχνολογική εκπαίδευση, την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πέτυχαν 714, με πολλούς μάλιστα από αυτούς να επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις στις σχολές που επέλεξαν, πιστοποιώντας για ακόμα μία φορά το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης στα σχολεία του δήμου.

«Συγκεκριμένα, από τους 915 συνολικά υποψηφίους από τα έξι ΓΕΛ του δήμου μας, την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εξασφάλισαν 665 μαθητές, με την επίδοση των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Νεάπολης να ξεχωρίζει, αγγίζοντας ποσοστό επιτυχίας 98,30%, ενώ και οι επιδόσεις των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Πεύκων εξασφαλίζουν την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο πολύ υψηλό 79,20% των υποψηφίων. Αξιοσημείωτο είναι και το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών των δύο ΕΠΑΛ του δήμου, καθώς την είσοδό τους σε ΤΕΙ της χώρας κατάφεραν 49 μαθητές από τους 120 υποψηφίους» τονίζει ο δήμος.

«Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των παιδιών μας, τα οποία αγωνίστηκαν σκληρά και δικαιώθηκαν. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, από τα βάθη της καρδιάς μου και πολλές θερμές ευχές για τη νέα πορεία που ξεκινούν στη ζωή τους, στον καινούργιο κύκλο γνώσεων και εμπειριών που διάπλατα ανοίγεται μπροστά τους. Εξίσου θερμά συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά  και στους γονείς τους που στήριξαν τον σκληρό αγώνα των παιδιών τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην επιτυχία των μαθητών», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά των επιτυχιών «σηματοδοτούν και τη συνολική ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία του δήμου μας, για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε».

Όπως σημειώνει ακόμα, «δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική επένδυση είναι η επένδυση στην Παιδεία και τη γνώση, τόσο για τους ίδιους τους νέους αλλά και για την κοινωνία συνολικά. Έτσι, δεν σταματήσαμε και δεν θα σταματήσουμε στιγμή να αγωνιζόμαστε για περισσότερα και καλύτερα σχολεία, για σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες σχολικές και εκπαιδευτικές υποδομές».

Την ίδια ώρα, όμως, ο κ. Δανιηλίδης απευθύνεται και στους μαθητές που δεν πέτυχαν αυτή τη φορά το στόχο τους και τους καλεί «να μην απογοητευτούν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, να είναι σίγουροι ότι θα δικαιωθούν». «Η ζωή δεν λήγει σε λίγες κόλλες αναφοράς. Οι εξετάσεις αυτές είναι απλά μία στάση στη μεγάλη διαδρομή της ζωής τους, όπου οι δοκιμασίες αλλά και οι ευκαιρίες θα είναι πολλές, ο αγώνας διαρκής και οι εξετάσεις καθημερινές» υπογραμμίζει, τονίζοντας ότι ο δήμος θα παραμείνει σύμμαχος και συνοδοιπόρος σε όλη την μετέπειτα πορεία τους, στηρίζοντας κάθε τους προσπάθεια στο μέλλον, σε  ο,τιδήποτε χρειαστούν.