Skip to main content

Δήμος Κορδελιού:Παράταση αιτήσεων για ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια

Η δωρεάν παραχώρηση των αναπηρικών αμαξιδίων θα γίνει με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια - Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, η υποβολή των αιτήσεων για τα ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια που θα παραχωρήσει δωρεάν ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε δημότες με κινητικά προβλήματα.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, πρόκειται για μια ακόμη κοινωνική πρωτοβουλία που αναδεικνύει την έμπρακτη συμπαράσταση στα άτομα με αναπηρίες, με στόχο την άρση της κοινωνικής απομόνωσης, την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

«Το μεγάλο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας σε συνδυασμό με τις αυξημένες δυσκολίες των ατόμων με αναπηρίες να ανταπεξέλθουν χρονικά στις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων, μας υποχρεώνει να δώσουμε μια μικρή παράταση, με στόχο όλοι οι δημότες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και να επωφεληθούν της σημαντικής αυτής κοινωνικής πρωτοβουλίας του δήμου μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Η δωρεάν παραχώρηση των αναπηρικών αμαξιδίων θα γίνει με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση και τα συνοδευτικά δικαιολογητικά (μέχρι τις 10/11/2017) στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στην οδό Μαβίλη και Πυθαγόρα (Τέρμα λεωφορείων γραμμής 20, περιοχή ΙΚΑ Ευόσμου).

Πληροφορίες θα μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο: 2310 558505.

Δικαιολογητικά

- Αίτηση
- Γνωμάτευση από Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή από  Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή  για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας
- Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
- Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
- Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (λογαριασμός τηλεφωνίας ή ενέργειας ή ύδρευσης) και δημοτικής κατάστασης
- Οικονομικά στοιχεία (εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίας τριετίας, περιουσιακά στοιχεία- Ε9 )
- Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν στην κυριότητά τους άλλο αναπηρικό αμαξίδιο
- Απλή έγγραφη υπόδειξη υπευθύνου για επικοινωνία σε περίπτωση αδυναμίας του ιδίου.