Skip to main content

Δήμος: Καθαρές οι κεντρικές αρτηρίες – Καθαρίστε τα πεζοδρόμια (vid)

Οι κεντρικές αρτηρίες καθώς και οι δρόμοι όπου κυκλοφορούν λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι καθαροί και ανοιχτοί. Κάλεσμα στους δημότες για τα πεζοδρόμια

Ολονύχτια μάχη για να καθαρίσουν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έδωσε η δημοτική αρχή, μετά την χθεσινή εικόνα χάους και ταλαιπωρίας που επικράτησε.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για τον τομέα πολιτικής προστασίας Θωμά Ψαρρά, οι κεντρικές αρτηρίες καθώς και οι δρόμοι όπου κυκλοφορούν λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι καθαροί και ανοιχτοί.



«Θεωρώ ότι οι δρόμοι κυκλοφορούν άνετα, υπάρχουν προβλήματα στα στενά δρομάκια, καθώς ρίξαμε το μεγαλύτερο βάρος στα κεντρικά σημεία», είπε στη Voria.gr ο κ. Ψαρράς. Έως αυτή την ώρα εργάζονται στο οδικό δίκτυο για να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι τρεις μεγάλες αλατιέρες, άλλες δύο μικρότερες και επιπλέον οκτώ μικρά φορτηγά με αλάτι.

Επιπλέον, έχουν διανεμηθεί 10.000 σάκοι με αλάτι σε 50 σημεία της πόλης - κυρίως στα ψηλά σημεία - καθώς και στις έξι δημοτικές κοινότητες. «Οι σάκοι με το αλάτι είναι μέσα σε καλάθια και μπορούν οι δημότες να τα προμηθεύονται», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την κατάσταση στα πεζοδρόμια ο κ. Ψαρράς κάλεσε τους δημότες να καθαρίσουν το δικό τους τμήμα. «Ο κάθε δημότης είναι υπεύθυνος για το δικό του πεζοδρόμιο, αυτό γίνεται σε όλες τις προηγμένες πόλεις. Εδώ γιατι να μη γίνεται; Δε μπορεί με τέτοια καιρικά φαινόμενα ο δήμος να προσπαθεί να καθαρίσει 500 χλμ δρόμων και πεζοδρόμια», σημείωσε ο γενικός γραμματέας.