Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Υπολειτουργεί το ρεύμα ανακύκλωσης λόγω απεργίας

Ο δήμος έστειλε επιστολή μετά από καταγγελίες πολιτών πως λόγω απεργίας αστικά απόβλητα και ανακυκλώσιμα συλλέγονται από το ίδιο απορριμματοφόρο.

Μετά από καταγγελίες πολιτών πως λόγω της απεργίας αστικά απόβλητα και ανακυκλώσιμα απορρίμματα συλλέγονται από το ίδιο απορριμματοφόρο, ο δήμος Καλαμαριάς έστειλε απαντητική επιστολή τονίζοντας ότι λειτουργεί εντός νομικού πλαισίου. 

«Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς, λειτουργεί πάντα με τους κανόνες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και οι όροι λειτουργίας των αντίστοιχων φορέων αποδοχής των απορριμμάτων όπως είναι ο ΣΜΑ Ν. Ευκαρπίας (παλαιότερα ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης) για τα αστικά απόβλητα και το ΚΔΑΥ Θέρμης για τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Ο τελευταίος ρητά απαγορεύει την είσοδο και απόθεση φορτίων στα οποία υπάρχει και η παραμικρή ποσότητα αστικών αποβλήτων. Όταν κατά την αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης διαπιστωθεί η ύπαρξη ποσοτήτων τέτοιων που είναι αδύνατος ο επιτόπου διαχωρισμός τους, αυτός ο κάδος παραλαμβάνεται από το όχημα αστικών αποβλήτων και δεν οδηγείται στην ανακύκλωση» αναφέρει ο δήμος.

Στην απάντηση του τονίζει μάλιστα ότι «σε περιόδους δε, αποχών ή καταληψιών ή απεργιών, είναι σύνηθες φαινόμενο η ανάμιξη των αποβλήτων και στους δύο κάδους, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί το ρεύμα ανακύκλωσης διότι δεν επιτρέπεται από το ΚΔΑΥ η απόθεση των απορριμμάτων, κάτι που φαίνεται και στο σχετικό έγγραφο»

Τέλος, ο δήμος παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνήσουν για οποιοδήποτε πρόβλημα με την υπεύθυνη υπηρεσία στο τηλ. 2313 314800.

 

Πηγή φωτογραφίας: Facebook Καλαμαριά