Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Εκδήλωση για τη μόρφωση των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία

Ο δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει εκδήλωση με επιμορφωτικό χαρακτήρα και θέμα την εκπαίδευση των παιδιών με προσφυγικές εμπειρίες.

Ημερίδα με τίτλο «Μαζί Μπορούμε» για τους γονείς-πρόσφυγες που στέλνουν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία εκδήλωση με επιμορφωτικό χαρακτήρα και θέμα την εκπαίδευση των παιδιών με προσφυγικές εμπειρίες.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης και ο Δ/ντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μαυρίδης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει για την «εκπαίδευση, εφόδιο για τη ζωή μας», η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δόμνα Κωστογλίδου. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, Θάνος Γιαννακός θα αναπτύξει το θέμα: «Η επίδραση της ελληνικής γλώσσας στον παγκόσμιο λόγο», ενώ για τον «ρόλο των γονιών στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών» θα μιλήσει η Επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της  Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονικης «ΕΛΠΙΔΑ», Βάσω Ασκητοπούλου.

Για τη συμμετοχή των γονιών-προσφύγων στην εκδήλωση, η ΜΕΤΑδραση- Δράση για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, παρέχει τους Διερμηνείς.