Skip to main content

Δήμος Βόλβης: Πρόσβαση όλοι οι κάτοικοι σε άφθονο και πόσιμο νερό

Με την ολοκλήρωση των έργων υδροδότησης του Νικομηδινού, πλέον όλοι οι οικισμοί του δήμου Βόλβης έχουν πρόσβαση σε άφθονο και πόσιμο νερό.

Λίγο πριν μας αποχαιρετίσει το 2023, ο δήμος Βόλβης ολοκληρώνει ένα πάγιο αίτημα ετών, επιτυγχάνοντας να παρέχει πόσιμο νερό σε επαρκείς ποσότητες, για κάθε δημότη του, όπου κι αν διαμένει.

Σήμερα 29 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι του Νικομηδινού, είδαν να τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών τους, νερό κατάλληλο προς πόση, σηματοδοτώντας την οριστική επίλυση της υδροδότησης όλου του δήμου Βόλβης.

Η ολοκλήρωση του έργου υδροδότησης του Νικομηδινού, προϋπολογισμού 715.000 ευρώ, αντιμετώπισε την χρόνια ακαταλληλότητα του νερού στην περιοχή του Νικομηδινού, μέσω της κατασκευής εξωτερικών αγωγών ύδρευσης που φέρνουν νερό από γεώτρηση κοντά στο Σχολάρι στη δεξαμενή του Νικομηδινού. Και σε αυτή την περίπτωση έχει εγκατασταθεί σύστημα τηλεμετρίας για απομακρυσμένη διαχείριση του συστήματος.

Με τον τρόπο αυτό, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ), κατόρθωσε την τελευταία διετία να φέρει τάχιστα σε πέρας τα τρία τελευταία μεγάλα έργα ύδρευσης στον δήμο Βόλβης (επάρκειας νερού σε Απολλωνία, Κοκκαλού και Μόδι, παροχής πόσιμου νερού σε Στίβο και Νικομηδινό), με τα οποία πλέον κάθε σπίτι στον δήμο Βόλβης υδροδοτείται με επάρκεια και ασφάλεια για τη δημόσια υγεία.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, τόνισε: «Είναι από τις στιγμές που νιώθεις συγκίνηση ως δήμαρχος, όταν ολοκληρώνεται μια προσδοκία ετών, εκπληρώνοντας μια ζωτική ανάγκη για όλους τους πολίτες. Βάλαμε στόχο, να μπορεί κάθε κάτοικος του δήμου Βόλβης να πίνει καθαρό νερό από τη βρύση του σπιτιού του. Με επιμονή και υπομονή, στρατηγικό σχεδιασμό και προσήλωση, υποσκελίζοντας γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα, πετύχαμε τον στόχο πριν φύγει το 2023. Αυτό το πρωτοχρονιάτικο πολύτιμο δώρο ζωής, οφείλεται στην συντονισμένη προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ, αλλά και σε όλα τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής, που εργάστηκαν συστηματικά ώστε να επιλύσουν προβλήματα χρόνων. Με τη νέα θητεία που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2024, θέλω να διαβεβαιώσω κάθε δημότη, πως συνεχίζεται αταλάντευτα η προσπάθεια μας να προσφέρουμε ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλες τις γωνιές του δήμου μας. Καλή χρονιά με υγεία σε όλες και σε όλους».