Skip to main content

Δήμος Αθηναίων: Άδεια στον Κασιδιάρη για την ορκωμοσία του

Μετά αναμένεται να τεθεί σε αργία από τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, εφόσον είναι φυλακισμένος

Στην ορκωμοσία της νέας διοικητικής αρχής του δήμου Αθηναίων, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, αναμένεται να παρευρεθεί και να ορκιστεί και ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είχε θέσει υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου για δήμαρχος Αθηναίων, οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε επικυρώσει την υποψηφιότητα του καταδικασμένου Κασιδιάρη –παρά τις προσπάθειες αποκλεισμού του που είχαν γίνει– για συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ερμηνεύοντας την ισχύουσα νομοθεσία.

Ήδη ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταθέσει αίτημα προς το συμβούλιο φυλακών Δομοκού για να λάβει άδεια τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα ώστε να παραστεί στην ορκωμοσία και σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημά του έχει γίνει δεκτό. Ωστόσο, μετά την ορκωμοσία του αναμένεται να τεθεί σε αργία με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης εφόσον είναι φυλακισμένος.

Με ανάλογο τρόπο είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης ορκιστεί και ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου το 2014 επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη. Τότε είχε εκλεγεί όντας προφυλακισμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο είχε λάβει άδεια λίγων ωρών προκειμένου να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ραδιοσταθμού 9,84 στο Γκάζι. Είχε φθάσει με αστυνομική συνοδεία στον χώρο και αποχώρησε αμέσως μετά για να επιστρέψει στη φυλακή. Η τελετή είχε πραγματοποιηθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μόνο με ειδική πρόσκληση μπορούσε κάποιος να την παρακολουθήσει, εφόσον ταυτόχρονα βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδηλώσεις.

Ο νέος δήμαρχος Χάρης Δούκας επέλεξε για την ορκωμοσία του τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα. «Η επιλογή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης αντικατοπτρίζει την προσήλωση της νέας δημοτικής αρχής στην ανάδειξη των γειτονιών της πόλης και στην προοπτική ανανέωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας ίσων ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο του νέου δημάρχου της Αθήνας. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε πριν από μόλις δύο ημέρες την υποψηφιότητά του και για την προεδρία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), δηλώνοντας «παρών» στην αυτοδιοίκηση συνολικά.

Όπως φαίνεται, η διαδικασία της ορκωμοσίας του νέου δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου θα είναι κάθε άλλο παρά τυπική, αφού την ίδια ημέρα, και εξαιτίας της παρουσίας του Ηλία Κασιδιάρη, καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Πηγή: Καθημερινή