Skip to main content

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ξεκίνησαν οι εργασίες πρασινισμού της οδού 28ης Οκτωβρίου

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 587.642,37 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες του έργου «Αναβάθμιση πρασίνου - Δημιουργία Πράσινης διαδρομής επί της οδού 28ης Οκτωβρίου» στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 587.642,37 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και με το οποίο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αναβαθμίζεται μία περιοχή η οποία είναι πυκνοκατοικημένη με πολυώροφα κτήρια μικτών χρήσεων γης (κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες και σχολικά κτήρια) με αποτέλεσμα την εκτενή χρήση της οδού και των πεζοδρομίων, με σημαντικό αριθμό διερχόμενων οχημάτων και πεζών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αρχιτεκτονική διαμόρφωση της νησίδας περιλαμβάνει την κατασκευή διαβάσεων πεζών, τη διαμόρφωση δαπεδοστρώσεων και την εγκατάσταση πρασίνου και αρδευτικού δικτύου. Επίσης, τα φωτιστικά που είναι εγκατεστημένα στη νησίδα θα αντικατασταθούν με φωτιστικά νέας τεχνολογίας (led) και θα υπογειοποιηθεί το υφιστάμενο δίκτυο εορταστικού διάκοσμου.

 

 

Στα παρτέρια θα φυτευθούν συνολικά 44 μανόλιες και ανάμεσα τους δένδρα θα φυτευθούν θάμνοι. Στα τμήματα της νησίδας, έτσι όπως ορίζονται από τους κάθετους δρόμους, θα φυτευθούν:

  • Λεβάντες, φασκομηλιές και δενδρολίβανα
  • Αβελίες μεγανθής και Μαώνιες
  • Αγγελικές νάνες
  • Αβελίες μεγανθής και Εσκαλόνιες
  • Δαφνοκέρασα και Φωτίνιες
  • Ναντίνες
  • Βιβούρνα εύοσμα

Τα φυτά που υπάρχουν στη νησίδα μεταφέρονται και φυτεύονται στην οδό Έλλης Αλεξίου (Πολιτιστικό Κέντρο Μενεμένης) και στην οδό Γ. Γεννηματά (Αμπελόκηποι).

Τις εργασίες επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 11/10 ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.