Skip to main content

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι ανοίγουν τα χαρτιά τους στη νέα ενότητα της Voria.gr. Σήμερα, παρουσιάζουν τις θέσεις τους οι διεκδικητές του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Με τους τρεις υποψήφιους δημάρχους του νέου Καλλικράτειου δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης συνεχίζεται το Voria- Debate. Σήμερα ανοίγουν τα χαρτιά τους ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος έχει το χρίσμα από τη ΝΔ, η Κυριακή Τεκτονίδου, η οποία προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Κατσαρός, ο οποίος κατεβαίνει με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν στις εξής ερωτήσεις:

1. Πείτε μας ένα λόγο για τον οποίο πρέπει να σας ψηφίσουν οι δημότες σας;
2. Ποιο είναι το πρώτο πρόβλημα που θα λύσετε στο δήμο σε περίπτωση που εκλεγείτε;



Λάζαρος Κυρίζογλου
Επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία»

1. Πραγματοποιήσαμε μεγάλο έργο το οποίο φαίνεται. Το βλέπουν οι πολίτες. Η πόλη άλλαξε προς το καλύτερο. Οκτώ νέα διδακτήρια (5 νηπιαγωγεία, 1 ΤΕΕ, 1 Λύκειο, 1 Δημ. Σχολείο), αγορά όλων των χαρακτηρισμένων οικοπέδων, ολοκλήρωση κτιρίου Β΄ ΚΑΠΗ, ασφαλτόστρωση του 90% του οδικού δικτύου του Δήμου, πολλές νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, απόκτηση 161 στρεμμάτων του Στρατοπέδου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» κ.λ.π.. Καταφέραμε πολλά τα προηγούμενα 8 έτη και τώρα με το νέο Δήμο Αμπελοκήπων -- Μενεμένης έχουμε και πρόγραμμα και γνώση. Οι συνεργάτες μου και εγώ θα εργασθούμε για το καλό του νέου Δήμου. Γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο. Με ειλικρίνεια, θάρρος και αποφασιστικότητα βάζουμε υψηλούς στόχους και τους πετυχαίνουμε.

2. Φυσικά υπάρχουν πολλά. Αφού μιλάτε όμως για άμεση λύση θα σας πω δύο. Το ζήτημα της στάθμευσης (πάρκιγκ) στη Μενεμένη με δωρεάν στάθμευση των κατοίκων της Μενεμένης και των Αμπελοκήπων μέσα στο Στρατόπεδο κατά μήκος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου. Επίσης την κατασκευή του «ΚΑΡΑΠΑΝΤΣΙΟΥ» πολιτιστικού κέντρου. Ήδη καταφέραμε την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» με 5,5 εκ. ευρώ. Με το νέο πολιτιστικό μας κέντρο θέλουμε να προσελκύσουμε τους νέους και τις νέες στον δρόμο της τέχνης, του λόγου και του πολιτισμού.



Κυριακή Τεκτονίδου
Επικεφαλής συνδυασμού «Όραμα με ήθος»

1. Οι γνώσεις, οι δεξιότητες καθώς και η εμπειρία μου απαντούν σε διαπιστωμένες ανάγκες της κοινωνίας. Υπηρετώ στον ΟΑΕΔ από το 1984, είμαι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EURES που σχετίζεται με την αναζήτηση εργασίας στην Ευρώπη, κατά συνέπεια διαθέτω μεγάλη εμπειρία σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της απασχόλησης, την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Έχω πτυχίο στη δημόσια διοίκηση και στα παιδαγωγικά, επιπροσθέτως έχω κάνει μεταπτυχιακό στην περιφερειακή ανάπτυξη. Η Παράταξη της οποίας ηγούμαι χαρακτηρίζεται από ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό. Αποτελείται από άτομα με διαφορετική επαγγελματική ,επιστημονική και ιδεολογική διαδρομή, αλλά με τις ίδιες αξίες και αρχές. Τις αρχές της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας, της Αξιοκρατίας, της Συμμετοχής, της Κοινωνικής Λογοδοσίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής. Όλοι μαζί αποτελούμε ένα Επιτελείο άξιων και ικανών ανθρώπων που διαθέτουν συμπληρωματικές διαφορές και μπορούν να απαντήσουν αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες του Νέου Δήμου με τις αυξημένες αρμοδιότητες και τις νέες προοπτικές.

2. Ο Δήμος μας θα δραστηριοποιηθεί έντονα στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής
-Για τη στήριξη των Νέων (Αναβάθμιση του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων-εμπλουτισμός του με νέες καινοτόμες δράσεις και παρεμβάσεις)
-Για τη στήριξη των ανέργων( Ενίσχυση των Δομών κατά της Ανεργίας και αναβάθμιση της λειτουργίας τους -Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων)
-Για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών(Αναβάθμιση του Κέντρου Πρόληψης -Αξιοποίηση των καλών πρακτικών της Ευρώπης.)
-Για την παροχή κατ΄ οίκον φροντίδας των ηλικιωμένων, αδυνάτων, ΑΜΕΑ.
-Για την ενίσχυση και αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών Σταθμών.
- Για την κοινωνική ενσωμάτωση των παλιννοστούντων (Δημιουργία Κέντρου Στήριξης Παλιννοστούντων.)
-Για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας (Δημιουργία Κέντρου Στήριξης των Επιχειρηματιών).
Το όραμά μας είναι ένας Δήμος που θέλει τον Πολίτη Ενεργό και Πρωταγωνιστή στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή του και ένα Δήμο , δύναμη επίλυσης προβλημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα της ζωής των Πολιτών του.



Γιάννης Κατσαρός
Επικεφαλής συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση για το δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης»

1. Στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη θα εκλέξουμε τοπικά όργανα διοίκησης που αποτελούν κρατικά όργανα διοίκησης. Τα όργανα αυτά καλούνται να εφαρμόσουν την πολιτική της κυβέρνησης, τα μέτρα του μνημονίου που έχει υπογράψει, στις περιφέρειες και τους δήμους. Οπότε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι, τα ποσοστά των διάφορων συνδυασμών πρέπει να κρίνονται ως το ποια θέση παίρνουν απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, απέναντι στο μνημόνιο, απέναντι στο σύνολο των λαϊκών προβλημάτων και τη διέξοδο που προβάλουν απέναντι σε αυτά. Ζητούμε σαφή ψήφο κατεύθυνσης, ψήφο που δεν ερμηνεύεται ψυχολογικά ή πολλαπλώς ως απογοήτευση, απαξίωση κλπ., αλλά ψήφο καταδίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. και συμπόρευσης με τη λαϊκή συσπείρωση που στηρίζει το Κ.Κ.Ε. ανεξάρτητα αν υπάρχει συμφωνία στο σύνολο του προγράμματος και στις αναλύσεις του για το σοσιαλισμό. Εμείς σαν εκλεγμένοι εκπρόσωποι θα μπούμε μπροστά, θα βοηθήσουμε ώστε με τη διεκδίκηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την εργασία κλπ. να αποσπούμε κατακτήσεις αλλά και να στεριώνουμε τη συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, των σπουδαστών και φοιτητών και των γυναικών. Παράλληλα το πρόγραμμα μας δίνει απαντήσεις και λύσεις στα μεγάλα τοπικά προβλήματα που απασχολούν το δήμο μας.

2. Η ανεργία σήμερα είναι παγκόσμιο πρόβλημα, όχι μόνο της Ελλάδας, λόγω της μεγάλης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Εμείς στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, σαν τοπική διοίκηση θα παλέψουμε κόντρα στις ελαστικές μορφές εργασίας και στις νέες εργασιακές σχέσεις που επιβάλει ο Καλλικράτης. Οι προσλήψεις να γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες του δημοσίου δικαίου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έκαναν οι κύριοι Ακτσελής και Κυρίζογλου κρατώντας υπό ομηρεία πάνω από 150 υπαλλήλους των δύο Δήμων. Τέλος τα έργα να γίνονται με αυτεπιστασία του δήμου, απασχολώντας μόνο εργαζομένους από το Δήμο μας και όχι με αναθέσεις σε εργολάβους.

 

Υπόμνημα

Υποστηριζόμενος ΝΔ

Προερχόμενος από ΝΔ

Υποστηριζόμενος ΠΑΣΟΚ

Προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ

Υποστηριζόμενος ΚΚΕ

Υποστηριζόμενος ΣΥΡΙΖΑ

Υποστηριζόμενος ΛΑΟΣ

Υποστηριζόμενος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Υποστηριζόμενος Οικολόγοι Πράσινοι

Υποστηριζόμενος Δημοκρατική Αριστερά

Ανεξάρτητος

*

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας.

 

Business Story
Off